AMSTERDAM - Een driedaagse uitgebreide EHBO-cursus voor slechts 25,- euro (in plaats van 250,-), of een snelcursus EHBO voor 5,- euro (in plaats van 60,-). Stadsdeel Zuid wil investeren in vrijwilligers die veel voor de buurt of voor hun sportvereniging betekenen en geeft hen daarom de kans om heel voordelig één van de genoemde cursussen te volgen.

De aanbieding geldt voor vrijwilligers van Huizen van de Wijk en voor vrijwilligers van de lokale sportverenigingen. Vrijwilligers van Huizen van de Wijk kunnen de Snelcursus EHBO volgen. Tijdens deze cursus komen de zeven meest voorkomende letsels aan bod. Voor vrijwilligers van de sportverenigingen geldt de aanbieding voor de driedaagse uitgebreide EHBO-cursus.

Marijn van Ballegooijen (bestuurder Zuid): “Ik ben de vrijwilligers in de Huizen van de Wijk en bij de sportverenigingen zeer dankbaar. Het aanbod van een EHBO-cursus tegen een zeer gereduceerde prijs is een blijk van waardering. Daarnaast is het belangrijk dat er voldoende mensen zijn die Eerste Hulp kunnen verlenen.“

De cursussen worden verzorgd door het Rode Kruis Amsterdam. Na afloop van de cursus ontvangt de deelnemer een certificaat. Dat biedt voordeel, want:

  • Een EHBO-certificaat staat goed op een ieders cv;
  • Met het certificaat van een driedaagse cursus kan de deelnemer aan de slag als (betaalde) EHBO’er op evenementen of solliciteren naar een functie als – bijvoorbeeld – ambulancechauffeur;
  • Als de deelnemer in de toekomst een BHV-cursus wil volgen, krijgt hij of zij met het certificaat van de driedaagse cursus vrijstelling voor het onderdeel EHBO.

Deze unieke actie sluit aan bij de ambitie van het Rode Kruis Amsterdam om alle Amsterdammers te leren hoe je Eerste Hulp moet verlenen. Uit ervaring blijkt namelijk dat mensen zich veel zelfverzekerder voelen met de juiste kennis op zak.

Praktische informatie

De EHBO-cursussen worden op verschillende data en locaties in Zuid gegeven. De eerste twee cursussen zijn bekend:

  • Snelcursus EHBO: vrijdag 9 februari in Huis van de Wijk De Pijp, Tweede van der Helststraat 66;
  • Snelcursus EHBO: maandag 19 februari in Huis van de Wijk De Pijp, Tweede van der Helststraat 66.

Inschrijfeis

Vrijwilligers moeten al langere tijd actief zijn bij een Huis van de Wijk of een sportvereniging in Amsterdam Zuid.

Informatie en aanmelden

Voor informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met Sia Driessen, sdriessen@redcross.nl of 020 622 6211.