UTRECHT - Jong Ajax heeft dinsdagavond de uitwedstrijd bij Jong FC Utrecht met 4-3 verloren. Spits Nick Venema van de thuisploeg bleek de belangrijkste man op het veld. De aanvaller scoorde drie keer en miste ook nog een strafschop. Bij Jong Ajax maakte weer twee jongelingen, Eros Maddy en Noah Abid, hun debuut in de Keuken Kampioen Divisie.

Venema, verleden seizoen ook al zeer trefzeker op het één na hoogste niveau, had in deze wedstrijd nog geen kwartier nodig om zijn eerste twee goals te maken. Na een ruim half uur zorgde Saku Ylatupa voor de aansluiting, maar de tweede helft was nauwelijks drie minuten oud toen Venema zijn derde van de avond maakte.

Even later werd het nog erger toen Boy Kemper de bal in eigen doel werkte. Ajax deed wat terug via een verdwaalde voorzet van Teun Bijleveld. Venema had hierna de kans om de wedstrijd definitief te beslissen toen hij werd gevloerd door Perr Schuurs, maar zijn strafschop werd gekeerd door keeper Stan van Bladeren. In blessuretijd zorgde Vaclav Cerny nog wel voor de 4-3, maar direct hierop floot scheidsrechter Gerrets af.

Jong FC Utrecht - Jong Ajax 4-3 (2-1)