AMSTERDAM - Tijdens het jaarlijkse Best Geklede Man-evenement is de 23-jarige tv-presentator Splinter Chabot door Esquire uitgeroepen tot Best Geklede Man van 2019. Onder toeziend oog van een stijlminnend publiek werd de prijs uitgereikt door Arno Kantelberg, de hoofdredacteur van Esquire.|

Splinter Chabot werd als winnaar gekozen door een vakjury van twee Esquire-alumni (Benjamin Herman en Steffen Morrison), maatpakkenspecialist Arthur Peute en Arno Kantelberg en het publiek. Ruim 32.000 lezers van Esquire.nl brachten hun stem uit op één van de zeven genomineerden.

De oud-JOVD voorzitter sprak de jury erg aan omdat hij de grens opzoekt: ''De fakkeldrager van de nieuwe generatie, heel uitgesproken.'' Het publiek in de zaal gaf uiteindelijk de doorslaggevende stem. Bij aankomst kregen zij de mogelijkheid om te stemmen op hun favoriete genomineerde. Voor het eerst in 22 jaar was er namelijk een ex aequo.

De andere genomineerden voor de 22e editie van Best Geklede Man waren Pieter de Waard (voorzitter Telstar), Edson Sabajo (mede-oprichter Patta), Willem de Bruin (rapper), Frank van der Lende (radio-dj), YungFelix (producer) en Kenneth Perez (voetbalanalist). Vorig jaar werd de prijs gewonnen door presentator Daan Boom, die zich in het rijtje mocht voegen van eerdere winnaars als Klaas Dijkhoff, Bram Moszkowicz en Jules Deelder.

Tijdens de feestelijke verkiezingsavond in Hotel Arena ontving Son Mieux de prijs voor Best Geklede Band uit handen van actrice Elise Schaap. Esquire's online chef Jonathan van Noord verzorgde samen met Elise Schaap de presentatie van het podiumprogramma.

Op Esquire.nl verschijnt een uitgebreid fotoverslag van de avond.