AMSTERDAM - Acculaders zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten en maten. Om te kijken welke acculader het beste geschikt is voor jouw, is het belangrijk om te weten waar je de lader voor gaat gebruiken. Acculaders zijn namelijk niet geschikt voor ieder type voertuig of materiaal. Als je een lader nodig hebt voor de auto, ga dan specifiek op zoek naar acculaders voor de auto. Ook hier zitten weer verschillen in de soort acculaders. Je kunt namelijk een druppelaar aanschaffen, als je je auto voor een langere tijd niet gaat gebruiken. Maar je hebt ook acculaders die je auto in een korte tijd kunnen opladen. Let er bij de aanschaf dus goed op voor welk voertuig je hem gaat gebruiken en wat je ervan verwacht.


Een acculader gebruiken

Het gebruik van een acculader moet goed en secuur gebeuren. Als je namelijk de plus en de min verwisselt, dan kan het zijn dat er dingen kapot gaat. Je begint met het aansluiten van de acculader. De rode kabel moet op de plus worden aangesloten en de zwarte kabel op de min. Vervolgens zet je de acculader aan en is het een kwestie van wachten voordat de accu volledig is opgeladen. Als de accu dan eenmaal is opgeladen, dan haal je eerst de stekker uit het stopcontact en verwijder je vervolgens de kabels. Je haalt eerst de stekker uit het stopcontact, zodat je gevaarlijke situaties kan vermijden. Twijfel je nog of je het aansluiten van de acculader goed doet? Neem dan contact op met acculadercenter, zodat je zeker weet dat alles goed gaat.

Kies het juiste merk

Een goede acculader is erg belangrijk, om ervoor te zorgen dat je geen problemen krijgt met je voertuig. Als je namelijk een niet gecertificeerde acculader gebruikt, dan kan het voorkomen dat de accu of iets anders van het voertuig kapot gaat. Kies dus altijd een goede acculader uit met een keurmerk. Kijk dus altijd bij de aankoop van een lader of er een keurmerk op zit. Twijfel je of het keurmerk erop zit, vraag dit dan altijd na.