AMSTERDAM - Infi opent een nieuwe vestiging in Amsterdam West. De hoofdvestiging van Infi is gevestigd in Utrecht. Infi bouwt met zo’n 40 developers aan cruciale applicaties voor bedrijven als SnappCar, Picnic, Pepper en LiteBit, momenteel de grootste crypto-beurs van Nederland. Sinds de start in 2003 groeit het bedrijf jaarlijks met ongeveer 15 procent in omzet én personeel.

Daniel Roy, directeur van Infi over deze stap: “Amsterdam is een aantrekkelijke thuishaven voor innovatieve tech start-ups en scale-ups. En dat is nu precies de groep bedrijven waar wij ons op richten.”

Niet té hard groeien
Roy: “Sneller groeien is mogelijk, maar dat temperen we zodat onze gekoesterde nerd-cultuur behouden blijft. Er is weinig verloop bij Infi en dat willen we graag zo houden. We kiezen daarom ook heel bewust voor groeien met vestigingen in plaats van op één locatie ongelimiteerd blijven groeien. Het personeel heeft aangegeven niet te snel te willen. Zij hebben tijd nodig om nieuwe mensen op te nemen en in te passen binnen de cultuur. Dat respecteer ik. Daarom hebben we ook een maximum van 42 personen per vestiging ingesteld. Omdat we langzaamaan richting dit aantal groeien, is Infi Amsterdam een logische stap."

Ruimte voor ontwikkeling
Roy vervolgt: “Deze expansie wordt gedreven door ons personeel. Wij groeien niet alleen omdat we aan nóg meer toffe projecten met nóg meer toffe klanten kunnen werken, maar ook om onze eigen mensen de kans te geven zich te ontwikkelen. Ontwikkelen in de breedste zin van het woord. Niet alleen door te leren om nog beter te kunnen programmeren, maar ook ontwikkelen in ondernemerschap.” Infi Utrecht en Infi Amsterdam worden dan ook twee zelfstandige vestigingen, maar wel met een gedeelde cultuur en een gedeeld doel.