AMSTERDAM - In deze Corona-tijd willen mensen graag een fietstochtje maken, maar is het normaal dat de snel-fietsers 'de weg overnemen'?


Bedrijven kennen nu een Lockdown, maar wie de afgelopen dagen gefietst heeft en gaat fietsen op de Nederlandse fietspaden weet dat de 'snelfietsers' -meestal groepjes mannen op snelle racefietsen- echt heel gevaarlijk bezig zijn.

Het lijkt erop of snelfietsers vaak computerspelletjes doen waar je moet proberen tussen alles langs te gaan.. alleen in het echt brengen ze door hun gedrag hun medemensen In gevaar, die schrikken door dit fietsgedrag. Soms lopen voetgangers aan de kant van de weg, gewone fietsers fietsen links en rechts netjes achter elkaar en dan 'zoef' schieten er toch met heel grote snelheden racefietsers tussendoor. Terwijl als ze even in houden de hele weg vrij is.

Een idee zou kunnen zijn dat burgemeesters een tijdelijke 'snelfiets lockdown' inzetten -zoals op het strand al bestaat in de zomer; na 10.30 uur in de morgen en weer mogelijk na 19.00uur in de avond om snel te fietsen. Het lijkt er op dat die maatregel dringend nodig is!

Op die wijze worden veel bijna ongelukken voorkomen en is het rustiger lopen en fietsen voor mensen op het platteland en op de kustfietspaden die een klein rondje 'buitenlucht' willen doen!


Studio Dreams Come True