NEDERLAND - Eindelijk is het dan echt winter! Na een paar zogenaamde "kwakkelwinters" is er weer eens tijd voor sneeuw- en ijspret. De sneeuw die ons land namelijk dit weekend verrast heeft is niet slechts voor één dagje, maar het blijft de gehele week echt winters, waarin het soms ijzig koud kan aanvoelen. Haal de muts, handschoenen en sjaal maar uit de kast!


Na de vele sneeuwval op zondag gaat het ook in de nacht naar maandag nog even door al is het volume wel een stuk lager. Daarbij vriest het vier tot acht graden. Ook overdag is het zijn de minima van -3 tot -7 met alleen in het zuiden kans op een graadje hoger. Door de krachtige noordoostenwind voelt het de gehele dag aan als -12 tot -14.

Dinsdag blijft het ijzig koud met temperaturen van 3 tot 8 graden vorst. Overdag kan er lokaal wat lichte sneeuw vallen en tussen de wolkenvelden breekt af en toe de zon door. De nachten vallen nog kouder uit en lokaal kan het dan zelfs -15 worden.

Ook de dagen erna zal er niet veel veranderen. Zowel op woensdag, donderdag als vrijdag vriest het overdag behoorlijk, maar blijft het droog en is het af en toe zonnig. Voordeel is dat de wind in die dagen iets in kracht afneemt al blijft deze uit het oosten komen wat nog steeds voor een koude gevoelstemperatuur (-10) zorgt.

Naar alle verwachting trekt het winterse weer door naar het volgende weekend en zelfs nog daarna. Op zaterdag vriest het nog dat het kraakt, maar vanaf zondag gaat de temperatuur iets omhoog. Plaatselijk kan de thermometer dan voor het eerst weer een graadje boven de nul uitkomen overdag, maar de verwachting is dat de nachtvorst nog tot na het volgende weekend zal voortduren.


Heeft u mooie beelden (foto/video) van het winterse weer? Stuur ze dan gerust via de app (06-82704568) of mail (redactie@xyto.nl)