Kinderen zijn creatief. Hoe mooi is het dan om ze met die creativiteit op een jonge leeftijd kennis te laten maken met smartphone fotografie. Want wie maakt er nu geen foto’s? Op scholen zijn er al de standaard creatieve lessen en daar past fotografie prima tussen. Zo is het idee ontstaan van smartphone fotografie voor scholen. De huidige workshops worden al gegeven in Alkmaar, Haarlem, Den Helder en Schagen. Misschien ook iets voor jouw school?

De hele workshop duurt anderhalf uur en is zeer interactief om de aandacht vast te houden.

De smartphone workshops zijn laagdrempelig, leuk, creatief en met onwijs leuke resultaten! En het mooiste is dat je de kinderen niet eens enthousiast hoeft te maken, want dat zijn ze al. Het model smartphone maakt ook niet uit want de workshop is geschikt voor IOS en Android. Er deden zelfs kinderen mee die gebruik maakten van een iPad of tablet.

Duidelijke uitleg en met foto-opdracht
Na een stukje theorie in kindertaal, handige tips over fotografie en hun smartphone, is het tijd om het geleerde in praktijk te brengen. Ze actief aan de slag met een opdracht en worden er groepjes gemaakt. Nadat de kinderen de opdrachten uitgevoerd hebben verzamelen we de foto’s en mag elk groepje hun mooiste foto insturen.

Op deze manier leren ze ook nog eens samenwerken en overleggen. Er moet tenslotte samen besloten worden welke foto er ingezonden mag worden. De foto’s worden dan klassikaal bekeken en vult smartphone fotograaf Fred van Eck dit aan met opbouwende kritiek.

Iets voor jouw school? Neem dan even een kijkje op www.eckkies.nl of www.workshopsmartphonefotografie.nl voor meer informatie.