AMSTERDAM - Vandaag, maandag 19 december 2016, is op last van burgemeester Van der Laan shishalounge Obba aan de Ten Katestraat gesloten. De sluiting voor onbepaalde tijd is op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening.  

Uit informatie van de politie blijkt dat er op vrijdag 11 november 2016 omstreeks 18.30 uur een schietpartij heeft plaatsgevonden in de Ten Katestraat, waarbij een 18-jarige man dodelijk is geraakt. Uit de rapportage van politie blijkt dat er een relatie is tussen het schietincident en de horecagelegenheid. De exploitant van de shishalounge en zijn broer zijn ook bij het schietincident gewond geraakt. Uit de politie informatie blijkt verder dat het aannemelijk is dat er een wapen in de shishalounge is geweest.

Het geopend blijven van de inrichting levert naar het oordeel van de burgemeester een ernstig gevaar op voor de openbare orde. Daarom heeft de burgemeester besloten de shishalounge aansluitend op de sluiting van de politie per direct en voor onbepaalde tijd te sluiten.