AMSTERDAM - Lola Lik, de creatieve broedplaats in het voormalige hoofdgebouw van de Bijlmerbajes sluit per 31 december 2017 haar deuren.

Lola Lik succesvol

Lola Lik, een ontmoetingsplek waar duizenden Amsterdammers en gasten uit binnen- en buitenland genieten van bijzondere kunst en cultuur, inspirerende workshops, conferenties, evenementen en informele contacten met anderen. Bruikleners, buurtbewoners, vrijwilligers en nieuwe Amsterdammers - uit het naastgelegen AZC en daarbuiten - hebben gezamenlijk invulling gegeven aan het concept en daarmee bijgedragen aan het succes van Lola Lik.

Bajes Kwartier BV

Vanaf het begin was duidelijk dat dit project tijdelijk zou zijn. Bajes Kwartier BV is vanaf 1 maart 2018 de nieuwe eigenaar van het Bijlmerbajes complex en is begonnen met het uitwerken van de plannen voor de gebiedsontwikkeling.


Een klein deel van de activiteiten wordt voortgezet onder beheer van Bajes Kwartier BV. Dat zijn in elk geval Refugee Company met het restaurant A Beautiful Mess, Bijlmerbajes Events en The Movement Hotel. Voor de overige bruikleners wordt naar vervangende ruimte gezocht. Het AZC Wenkebachweg sluit ook eind december de deuren en verhuist dan naar de Willinklaan op sportpark Ookmeer in Nieuw-West.