AMSTERDAM - De komst van de eerste 150 nieuwbouwwoningen op Kavel N in Sloterdijk-Centrum is een feit. Op woensdag 10 mei ondertekende de gemeente de optie-overeenkomst met Heijmans voor de ontwikkeling en bouw van het plan Open Up!. 

De belangrijkste selectiecriteria waren  kwaliteit en duurzaamheid. Er komen twee gebouwen met woningen in verschillende soorten en maten, voorzieningen op de begane grond, groene gevels en daktuinen.

Brettenlandschap

Het ontwerp biedt een sterk contrast op de bestaande kantoorgebouwen in het gebied. De gelaagde bebouwing met groene gevels en daktuinen trekt het karakteristieke Brettenlandschap verder Sloterdijk in. Dit zorgt voor een aangename sfeer. In de plint (het onderste deel van een gebouw) komt een ontmoetingsplek voor bewoners, bezoekers en ondernemers in het gebied.

Woon- en werkwijk

Kavel N ligt tussen de Barajasweg en de Radarweg, vlakbij Station Sloterdijk. De start van de bouw wordt eind 2018 verwacht. De ontwikkeling is onderdeel van de transformatie van Sloterdijk-Centrum naar een gemengd woon- en werkgebied. De komende jaren komen er nog  zo’n 1500 tot 2000 nieuwbouwwoningen bij.