AMSTERDAM - Er zijn niet veel banen waar altijd werk in te vinden is. Schoonmaken is echter wél een baan waar altijd vraag naar is. Er zijn immers genoeg schoonmaak vacatures te vinden op internet. Schoonmaakwerk is uniek en gevarieerd, waarbij iedere dag anders is.

Werk is overal te vinden
Overal in Nederland worden schoonmakers gezocht. Ten eerste wordt bijna ieder kantoorpand onderhouden door één of meerdere schoonmakers. Maar niet alleen kantoorpanden, ook scholen of zorginstellingen zijn hier naar op zoek. Kortom, overal waar gebouwen staan wordt schoongemaakt. We kunnen er daardoor vanuit gaan dat er bij jou in de regio genoeg schoonmaakwerk te vinden is.

Schoonmaken als ideaal bijbaantje
Het werk als schoonmaker wordt vaak gezien als fulltime baan, maar niets is minder waar. Een schoonmaak vacature kan namelijk ook een parttime aanstelling betreffen. En waarom ook niet, want schoonmaken leent zich hier perfect voor.

Eén van de redenen dat het zo goed te combineren is zijn de flexibele werktijden. Vaak wordt er met schoonmaakwerk gewerkt met roosters. En schoonmaken kan zowel overdag als ’s avonds. Bij verschillende schoonmaakbedrijven kan je al aan de slag voor maar een paar uren per week.

Een andere reden is dat het werk vrij goed verdiend. Zeker als je wat jonger bent kan je voor meer uren per week aan de slag dan bijvoorbeeld in de supermarkt. Tot slot is het een perfect baantje als je van zelfstandigheid en vrijheid houdt.

Werken als schoonmaker geeft voldoening
Schoonmaken betekent hard werken. Het werk is daarom niet gemaakt voor de luie werknemer. Je kan je voorstellen dat als je veel kantoorruimtes schoon moet maken, je niet even rustig aan kan doen.

Doordat je tijdens je werk zo actief bezig bent krijg je ook een voldaan gevoel. Bovendien heb je gelijk resultaat voor al je harde werken, want alles ziet er natuurlijk spik en span uit door jouw inzet.

Ook schoonmakers hebben een cao
Wist je dat het werk als schoonmaker valt onder de cao voor schoonmaken? Zaken als loon, toeslagen, werktijden, overwerk, vakantie en pensioen zijn collectief afgesproken. Dit houdt dus in dat een contract moet voldoen aan de minimale eisen die in de cao staan.

Is schoonmaken ook iets voor jou?
Nu je iets meer achtergrondinformatie hebt over het werk in de schoonmaakbranche rest ons nog één vraag: ben jij klaar voor een nieuwe uitdaging? Wanneer het antwoord ‘ja’ is raden we aan om te solliciteren op één of meerdere schoonmaak vacatures.