NEDERLAND - Er staat ons een rustige zomerweek te wachten waarin de temperaturen schommelen tussen de 20 en 25 graden en het grotendeels droog blijft.


Zondag is het nog wel een vrij onstuimige zomerdag. De zuidwestenwind is (vrij) krachtig, windkracht 5 à 6. In het noordwestelijk kustgebied komt het 's ochtends zelfs tot mogelijk een stormachtige wind. In de middag neemt de wind geleidelijk af. Verder is het op een paar lichte lokale buitjes overwegend droog met afwisselend zon en wat wolkenvelden. Het wordt 20 graden op de Wadden tot 24 in het zuidoosten.

Ook op maandag wisselen zonnige perioden en stapelwolken elkaar af en neemt de wind verder af. Een aantal stapelwolken zouden kunnen uitgroeien tot een lokale bui. De temperatuur stijgt naar 20 graden in het noordwesten tot 25 in het zuidoosten.

Dinsdag blijft het vrijwel overal droog met vooral in het zuidoosten veel ruimte voor de zon. Daar kan de thermometer mogelijk even boven de 25 graden uitkomen. Elders zijn ook wat stapelwolken bij temperaturen van rond de 22 graden in de kustgebieden.

Op woensdag kan het in het zuidoosten opnieuw zomers warm worden, elders is het tussen de 20 en 24 graden. Zonnige perioden en wolkenvelden wisselen elkaar af met vooral 's middags een lichte kans op een bui of wat regen.

Ook donderdag blijft het bij een matige noordenwind tussen de 21 en 25 graden waarbij het opnieuw grotendeels droog is.

Vanaf vrijdag en in het weekend doet de temperatuur een klein stapje terug met 20 tot 23 graden en neemt langzamerhand ook de buitenkans iets toe.