AMSTERDAM - RTL stopt met het tv-programma RTL Late Night. Vanavond is de laatste uitzending met presentator Twan Huys. "Helaas heeft het programma niet het grote publiek kunnen bereiken", zegt Huys in een reactie. Volgens RTL eindigt hiermee ook de samenwerking met de presentator, maar wordt wel gekeken naar nieuwe projecten.


Huys volgde Humberto Tan in september op als presentator van de talkshow op RTL 4. De kijkcijfers vielen echter tegen. "We hebben altijd aangegeven dat we het programma de tijd wilden geven om te groeien", zegt RTL-baas Sven Sauvé.

Aan de inzet van Huys en zijn redactie ligt het volgens Sauvé dan ook niet. "Helaas moeten we concluderen dat het niet is gelukt om de kijker aan het programma te binden. Ik heb bewondering voor de gedrevenheid en betrokkenheid van Twan die van begin tot eind onverminderd is gebleven. Dat tekent zijn professionaliteit en ik dank hem daarvoor. De deur bij RTL staat altijd voor hem open."

Nieuwe programmering
De zender komt in het najaar met een nieuw programma op de late avond. Vanaf dinsdag zijn op het tijdstip van de talkshow nieuwe afleveringen te zien van 'Een Nieuw Leven In De Zon'. In april volgt De Zwakste Schakel met Bridget Maasland en in de zomer zendt RTL 4 diverse nieuwe programma's uit op de late avond