AMSTERDAM - De politie heeft gisteren een groot onderzoek gehouden in Amsterdam en Diemen. Agenten waren in groten getale aanwezig. Het politieonderzoek werd uitgevoerd naar aanleiding van sporen die aangetroffen zijn bij onderzoek naar een liquidatie die plaatsvond in Rotterdam in 2017. Deze leidden naar de twee steden.

Dat laat Politie Diemen Ouder-Amstel weten op haar Facebookpagina. Het gaat om een liquidatie die in augustus vorig jaar plaats heeft gevonden. Hierbij werd op het terras van een café in Rotterdam de 42-jarige Ergin BaÅ akçi doodgeschoten. Het

Openbaar Ministerie heeft 20.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip over de moord.

De daders achter de liquidatie gingen er vandoor in een grijze Kia Rio, die in de nacht van 3 op 4 september op de Griend in Diemen in brand is gestoken.

Ook een witte Volkswagen Polo met zwart zonnedak, die vlak na de moord afgebrand aangetroffen werd, was betrokken bij de moord, evenals vermoedelijk een blauwe Volkswagen.

PGP's

Dat de auto's door Amsterdam en Diemen zijn gereden op de avond van de moord was al bekend, maar de politie heeft nu een aantal PGP's (beveiligde telefoons) getraceerd die op die avond dezelfde route hebben afgelegd. Dit was voor de politie de doorslaggevende reden om in Amsterdam en Diemen op onderzoek uit te gaan.

Agenten gingen gisteren de straten langs waar de auto's zijn geweest, om de bewoners daar te vragen of ze iets gezien hadden. Ook worden er deze week nog posters opgehangen en flyers uitgedeeld.