AMSTERDAM - De technologie blijft zich doorontwikkelen. De opmars van Artificial Intelligence is met name opmerkelijk. Steeds meer sectoren zetten robots in om taken van werknemers over te nemen of ondersteuning te bieden binnen bedrijven. Niemand kan om de automatisering heen; robots implementeren in de samenleving wordt alsmaar belangrijker.

Aziatische landen zijn al jarenlang bekend met dit concept. Daar zijn de landen veel verder met het invoeren van robots. Europa begint langzamerhand op te warmen aan de gedachte om robots in de maatschappij in te zetten. Een voorbeeld hiervan is het Chinese restaurant Sea Palace in Amsterdam dat, na afloop van de tweede lockdown, robots in de bediening heeft ingezet. De anderhalve meter samenleving heeft het restaurant ertoe aangespoord om gebruik te maken van deze slimme apparaten, voornamelijk ook om de kosten te verlagen.

Daarnaast is er recent een nieuwe bar in Amsterdam geopend, de ROBO-BAR. Deze bar heeft een robot als barman die allerlei soorten cocktails en andere drankjes maakt. Artificial Intelligence is in Nederland erg in opmars!

Een unieke beleving voor gasten

Robots in de bediening zorgen voor een unieke beleving voor gasten die besluiten het restaurant te bezoeken. Aangezien robots in de horecasector nog geen algemeen begrip is, zullen bezoekers verrast worden wanneer zij verwelkomd worden door een robot die ze naar hun tafel leidt. Bij de ROBO-BAR is de highlight van het restaurant de robotische bartender, ‘Tony’, die ieder drankje onder de zon in elkaar weet te flansen. Het is een spektakel om te zien hoe de innovatieve robotarmen de lekkerste cocktails maken. Daarnaast kan men er ook genieten van de heerlijkste Aziatische gerechten terwijl de robotarm zijn werk doet. Dat is nog eens entertainment.

Ondersteuning

In de bediening zijn er meer dan genoeg taken die overgenomen kunnen worden door robots. Serveerders hebben een drukke baan en zijn continu in de weer. Het bijhouden van orders, omgaan met klachten en rondbrengen van het voedsel vereist veel lichamelijke en geestelijke inspanning. Robots in de bediening kunnen daarom ter ondersteuning ingezet worden, bijvoorbeeld bij de deur om gasten te ontvangen, of om een gedeelte van de orders over te nemen. Het grote voordeel van robotserveerders, is dat deze keer op keer de juiste tafel weet te vinden. De grote touchscreens en exceptioneel goede spraakherkenning maakt het eenvoudig om opdrachten door te geven aan de robots en belemmert de serveerders niet in hun werk.

Volledige overname van functies

De robots worden op dit moment dus voornamelijk ingezet ter ondersteuning van de serveerders. Het is niet geheel onmogelijk dat in de toekomst, deze functies volledig worden overgenomen door Artificial Intelligence. Veel restaurantbezoekers geven echter nog steeds de voorkeur aan menselijke serveerders, maar met de rappe ontwikkeling van de technologie, is dit toekomstbeeld wellicht dichterbij dan men denkt.