AMSTERDAM - Deze maand zijn de werkzaamheden aan metrostation Strandvliet gestart. De renovatie duurt tot oktober van dit jaar. De metro blijft gewoon rijden, maar er zal telkens één toegang gesloten en één open zijn.

Door de jaren heen zijn de stations van de metrolijn steeds rommeliger geworden. Daarom werkt de gemeente hoeken en nissen weg en komen de apparaten bij elkaar in één wand. Dat geeft meer licht en ruimte in de stations waardoor reizigers zich veiliger voelen.

Overlast

Bouwen brengt helaas overlast met zich mee. Voor bewoners en reizigers kunnen de werkzaamheden geluidsoverlast veroorzaken. Daarnaast zullen reizigers soms moeten omlopen naar een andere toegang. De gemeente werkt voornamelijk overdag, maar van 26 januari tot en met 28 februari werken we door tot 23.00 uur in de avond. Dichtbij de sporen moet er in verband met de veiligheid ook soms in de nacht gewerkt worden.

Welke toegang is afgesloten?

De noordelijke toegang ter hoogte van de Boris Pasternakstraat 1-189 is sinds kort dicht. Tot mei blijft het perron bereikbaar via de zuidelijk toegang ter hoogte van de Boris Pasternakstraat 193-593. Ter plekke staat aangegeven hoe u de open toegang kunnen bereiken.
In mei wisselen we de open en de gesloten toegang om. Dan gaat de zuidelijke toegang dicht en gaat de noordelijke toegang weer open.

Meer informatie

Meer informatie over de renovatie van de metrostations en de actuele planning vindt u op www.wijnemenjemee.nl/oostlijn. In het geval van bijzondere overlast, kunt u ook buiten kantooruren bellen met het telefoonnummer 020 470 4070.