AMSTERDAM - Ben je op zoek naar elektronische componenten zoals een reed contact? Of wil je meer weten over dit bijzondere onderdeel? Lees dan verder.

Een reed contact is een elektronisch component dat gebruikt wordt als een sensor. Een reed schakelaar kan nooit op zichzelf werken, er moet altijd een magneet bij gebruikt worden. Daarbij kan de magneet elektrisch zijn waardoor deze bij een bepaalde actie wordt geactiveerd of kan permanent zijn. Het principe van een reed contact is namelijk dat deze contact maakt wanneer een extern magnetisch component geactiveerd of juist gedeactiveerd wordt. Hoe dit werkt, lees je in dit artikel. Je kunt via onderstaande pagina ook meer te weten te komen over dit onderwerp of direct een reed contact kopen.

https://www.tme.eu/nl/katalog/reedcontacten_100478/

Open of gesloten reed contact
Er bestaan vele soorten reed contacten. De belangrijkste verschillen zijn reed contacten die standaard open staan of contacten die normaal gesloten zijn. Je herkent dit op een reed contact aan de letters NO, wat voor Normally Open staat en NC, waarbij de C het woord Closed aangeeft. Een reed contact bestaat namelijk uit een behuizing met daarbinnen twee contacten die elkaar net niet raken. Wanneer er echter een magneet geactiveerd wordt, is deze sterk genoeg om de contacten kortsluiting te laten maken. Bij een NO reed contact vindt de sluiting plaats wanneer een magneet geactiveerd wordt. Bij een NC reed contact wordt op dat moment de sluiting juist onderbroken.

Hoge betrouwbaarheid van Reed contacten
Reed contacten zijn zeer betrouwbaar. Ze zijn namelijk geheel gesloten. Alleen de draden die eruit steken hoef je te verbinden. Een reed contact repareren zal niet kunnen, vervangen is dan de beste oplossing. Gelukkig gaat een reed contact niet snel kapot en is de kans op oxidatie of vervuiling ook klein. Dien je een reed contact te vervangen? Dan kun je terecht bij TME.eu. Dit Poolse familiebedrijf heeft de elektronica componenten wereld op zijn kop gezet door vrijwel alle elektrische componenten direct aan te bieden aan zowel particulier als bedrijf. Ze leveren aan duizenden klanten en versturen dagelijks meer dan 3.500 pakketten! De ruim 500 medewerkers van deze webwinkel in elektrische onderdelen staan ook graag voor jou klaar. Bezoek de site eens en ervaar het zelf.

TME elektronische componenten
TME is een familiebedrijf dat in 1990 werd opgericht in Łódź (Polen). Het ontstond uit een kleine winkel die elektronische componenten aanbood voor service en kleine productiedoeleinden. Na twee jaar stelde TME zijn eerste catalogus op en begon met de innovatieve, voor die tijd, postorderverkoop van componenten. Samen met de ontwikkeling van de Poolse economie en de economieën van andere Midden- en Oost-Europese landen heeft TME nieuwe klanten gewonnen en nieuwe productgroepen in zijn aanbod opgenomen. In 1997 werd de huidige vestiging van het bedrijf gebouwd. Het is een modern logistiek centrum met een magazijn dat sindsdien al verschillende keren is uitgebreid. Na verloop van tijd heeft TME online winkelen geïntroduceerd en is de standaard van haar dienstverlening bevestigd door ISO 9001:2009 en 14001:2005. Momenteel is Transfer Multisort Elektronik een van de grootste distributeurs van elektronische, elektromechanische, industriële automatische componenten en werkplaatsapparatuur in Europa. Het bedrijf heeft meer dan 560 werknemers in dienst in het hoofdkantoor in Polen en dochterondernemingen in andere landen.

TME levert aan enkele tientallen duizenden bedrijven in 133 landen en verstuurt 3700 pakketten per dag. Onder de 190.000 producten in ons aanbod, vindt u goederen vervaardigd door de meerderheid van de belangrijke producenten van elektronische componenten.