Als je vaak online transacties uitvoert, dan heb je ongetwijfeld al eens de optie PayPal voorbij zien komen. Of misschien gebruik je het zelf wel op regelmatige basis? Het is een feit dat PayPal een van de meest populaire online betalingsplatforms ter wereld is. Deze betaalmethode kan worden gebruikt voor een breed scala aan transacties, van online shoppen tot simpelweg het verzenden van geld naar vrienden en familie.


Waarom zou je nu voor PayPal kiezen, boven alle andere online betaalmethodes die er tegenwoordig op de markt zijn? Hier zijn tal van goede redenen voor en deze hebben bijgedragen aan de groei, bekendheid en aanvaarding van het platform. In dit artikel geven we je enkele belangrijke redenen waarom je zeker moet overwegen om PayPal te gebruiken voor je online transacties.

Brede online acceptatie

PayPal is enorm bekend en wordt aanvaard bij online winkels over de hele wereld. Meerdere e-commerceplatforms (zoals Shopify) en andere soorten websites hebben PayPal als standaard betaalmethode geïntegreerd. Hierdoor is het makkelijk voor consumenten om aankopen te doen, zonder telkens opnieuw hun betaalgegevens in te moeten voeren.

PayPal gaat verder dan alleen maar online shoppen. Wist je bijvoorbeeld dat je met PayPal invoices kan opstellen en betaalverzoeken kan doorsturen naar klanten? Dit is enorm handig voor kleine bedrijven of freelancers. En ook gokken met PayPal begint erg populair te worden, want bij heel veel online casino’s kun je tegenwoordig geld op je account storten via PayPal. Het feit dat je hiervoor geen betaalgegevens hoeft in te geven is duidelijk een voordeel.

Veiligheid en beveiliging

PayPal is een enorm veilig betaalplatform en staat bekend om de strenge beveiligingsmaatregelen. PayPal is een soort middleman: wanneer je het gebruikt, hoef je geen bankgegevens te delen met de verkoper (of een andere partij). Je verbindt je bankrekening of kredietkaart met je PayPal-account, en als je ergens wil betalen, log je gewoon in op PayPal. Je andere gegevens zijn veilig, want je hoeft ze niet telkens opnieuw in te geven. Dit vermindert het risico op het onderscheppen van gevoelige informatie tijdens online aankopen. Je kan ook zaken zoals tweefactorauthenticatie aanzetten om de veiligheid nog meer te verhogen.

Kopersbescherming

Naast de inherente veiligheid van het platform, biedt PayPal ook kopersbescherming. Gebruikers worden hiermee beschermd tegen frauduleuze activiteiten en ongeautoriseerde transacties. Wanneer je een product ontvangt dat niet overeenkomt met de beschrijving, of je ontvangt helemaal geen product, of je hebt een ander probleem, dan kan je een geschil openen. PayPal zal je klacht onderzoeken en indien je zaak gegrond wordt verklaard, kan je op restitutie rekenen. Deze extra laag van bescherming geeft klanten meer vertrouwen om online aankopen te doen via PayPal.

Gemakkelijke (internationale) transacties

PayPal maakt online transacties enorm eenvoudig. Deze transacties kunnen zonder problemen ook internationaal worden uitgevoerd én zijn over het algemeen snel en efficiënt. In vergelijking met traditionele bankoverschrijvingen, die soms enkele dagen kunnen duren, kunnen PayPal-gebruikers vrijwel direct geld overmaken naar andere PayPal-accounts. PayPal ondersteunt ook verschillende munteenheden en maakt het mogelijk om geld over te maken zonder de complexiteit en kosten van internationale bankoverschrijvingen.