AMSTERDAM - Sinds 2011 hoofdsponsor van het Stedelijk Museum - heeft vandaag het contract ondertekend dat het hoofdsponsorschap met drie jaar verlengd, t/m 2020, het jaar dat het museum 125 jaar bestaat.

Alphons Kurstjens (directievoorzitter Rabobank Amsterdam): “Wij zijn verheugd ons partnership met het Stedelijk Museum Amsterdam, één van Amsterdams meest toonaangevende culturele instellingen, te verlengen. De aanwezigheid van mooie culturele instellingen zoals het Stedelijk Museum, dragen bij aan de leefbaarheid van Amsterdam en creëert een gunstig vestigingsklimaat voor bedrijven en haar medewerkers.” Jan Willem Sieburgh (interim directeur Stedelijk Museum): “We zijn enorm trots en dankbaar dat Rabobank Amsterdam het Stedelijk Museum blijft ondersteunen. Mede dankzij Rabobank Amsterdam kan het Stedelijk een museum zijn van en voor iedereen. Bijvoorbeeld door het Rabo Lab, waar kinderen en families terecht kunnen om op speelse wijze verdieping te vinden bij één van de tentoonstellingen. Samen organiseren we ook de jaarlijkse Rabo familiedag, maken we de lerarenpas mogelijk en hebben we, met partners, het uitwisselingsprogramma ‘Samen Kijken’ opgezet.”

Rabo Familiedag 2018 in het Stedelijk
Jaarlijks organiseren het Stedelijk en Rabobank Amsterdam de Rabo Familiedag. Een dag waarbij het museum, meer nog dan normaal, in het teken staat van families en kinderen. Op zondag 8 april zijn families en kinderen weer eregast tijdens de Rabo Familiedag 2018, een festival voor jong en oud tussen de kunstwerken. Er is van alles te doen en te beleven: workshops door kunstenaars, muziek, speed tours (ook voor de allerkleinsten) langs de kunstwerken en nog veel meer. Toegang en deelname zijn deze dag gratis. Vooraf aanmelden is wel noodzakelijk. Aanmelden kan binnenkort via onze website.

Rabo Lab
In de ruimte van het Rabo Lab kan jong en oud op ieder moment binnen lopen om zelf (of samen) aan de slag te gaan, in een steeds wisselende, creatief vormgegeven omgeving. In 2018 zijn er meerdere thema Lab’s die aansluiten op een specifieke tentoonstelling of op onze vaste collectie.

'Samen kijken'
Rabobank Amsterdam, Artis, Stadsschouwburg Amsterdam en het Stedelijk Museum Amsterdam hebben gezamenlijk het uitwisselingsprogramma ‘Samen Kijken’ ontwikkeld. In dit programma worden kinderen, samen met hun ouders, van een verschillende sociaal economische achtergrond met elkaar in contact gebracht om te praten over kunst en cultuur. Elk jaar bezoeken leerlingen van Basisschool Crescendo uit Amsterdam-Zuidoost en De Willemsparkschool uit Amsterdam-Zuid een culturele instelling in Amsterdam; Stedelijk Museum Amsterdam, de Stadsschouwburg Amsterdam en Artis.

Lerarenpas
Leraren van krijgen de kans om het hele jaar gratis het museum te bezoeken met de Rabo Lerarenpas. Deze pas kan via de website worden aangevraagd. Per jaar maken zo’n 1.000 leraren gebruik van deze pas om zich in het Stedelijk te laten inspireren en hun museumbezoek met de klas voor te bereiden.