AMSTERDAM - Nieuw-West telt veel bewoners die niet mobiel zijn. Het stadsdeel wil daar samen met ANWB AutoMaatje verandering in brengen door deze mensen in contact te brengen met buurtgenoten die in het bezit zijn van een eigen auto.

Vaak komen deze bewoners het huis nog maar weinig uit. Project ANWB AutoMaatje wil daar verandering in brengen. Naast vervoer is er ook ruimte voor een praatje. De nadruk ligt op het persoonlijk contact tussen buren om mensen uit de eenzaamheid te helpen en er met elkaar op uit te gaan.

Lancering project

Dit jaar lanceert Burennetwerk in samenwerking met de ANWB en Stadsdeel Nieuw-West het project ANWB AutoMaatje. Buren vervoeren hun minder mobiele buurtgenoten met hun eigen auto tegen een kleine onkostenvergoeding. Niet alleen voor een bezoekje aan het ziekenhuis of fysiotherapeut, maar ook voor leuke uitjes naar bijvoorbeeld het winkelcentrum of de kapper.

AutoMaatjes gezocht

Voor de start van ANWB AutoMaatje zijn we nog op zoek naar bewoners in Nieuw-West met een auto die het leuk vinden om hun minder mobiele buurtgenoten tegen een kleine onkostenvergoeding te vervoeren. Heb je een auto en lijkt het je wat om zo nu en dan gezellige ritjes te maken met je buren? Meld je dan aan als AutoMaatje. Vermeld uw naam, adres en contactgegevens als u zich aanmeld.

Neem voor vervoersvragen, aanmelden als AutoMaatje of meer informatie contact op via:
Telefoon: 06 514 14 379 (ma-vr: 9u-16u)
Email: automaatje@burennetwerk.nl
Website: www.burennetwerk.nl/automaatje
Facebook: www.facebook.com/automaatjeamsterdamnieuwwest