AMSTERDAM - Op vrijdag 16 december 2016 is prof. dr. Marcel Levi benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Levi is hoogleraar interne geneeskunde en is sinds 2010 voorzitter van de Raad van Bestuur van het AMC en decaan van de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam. Hij ontving de Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Van der Laan tijdens zijn afscheidssymposium.

De heer Levi heeft zijn medische studie en specialisatie in Amsterdam gevolgd en is in 1989 gepromoveerd. Hij werd benoemd tot onderzoeker van de Koninklijke Nederlandse Academie voor Wetenschappen. Hij heeft ruim 700 wetenschappelijke artikelen in internationale tijdschriften gepubliceerd en ontving verschillende internationale onderzoeksprijzen. Daarnaast bekleedt hij bestuursfuncties in een groot aantal nationale en internationale organisaties op het gebied van gezondheidszorg, onderzoek en onderwijs.

De heer Levi is dertig jaar betrokken bij het AMC en vanaf zijn eerste kennismaking als student heeft hij zich op vele manieren voor het AMC ingezet. Ook werd hij als docent erg gewaardeerd, hij werd drie keer verkozen tot beste docent.

Orde van Oranje-Nassau De Orde van Oranje-Nassau is een civiele (ridder)orde in Nederland. Koningin Emma heeft, als Regentes van het Koninkrijk, op 4 april 1892 de Orde van Oranje-Nassau ingesteld. Iemand komt in aanmerking voor een onderscheiding in deze orde wanneer bijzondere verdiensten worden verricht voor de samenleving.