AMSTERDAM - Afgelopen weekend was in Amsterdam de Canal Pride. Een groot succes volgens de organisatie met de meest mooie boten, drag queens en honderdduizenden mensen die aan de kanten van de grachten aan het feesten waren.

Dit jaar waren er 80 boten te zien bij de parade, elke boot was bijzonder op zijn eigen manier. Op de boten waren feest vierende mensen te zien, die aan het vieren waren dat iedereen zichzelf mag zijn. Niet alleen waren er mooie boten te zien, ook gaven de waterdansers een gave show op het water.

Na de parade kon je nog tot diep in de nacht door feesten op het Homomonument, Rembrandtplein, Paradiso en nog veel meer plekken in Amsterdam. Overal in de stad waren verschillende feesten. Het maakte niet uit waar je was, overal was een enorm goede sfeer en een hoop gezellige mensen.

Veel bekende Nederlanders waren er ook bij. Zo hadden een hoop bekende Nederlanders op hun social media gezet dat ze erbij waren, ze schaamden zich niet om te laten zien dat ze iedereen accepteren. Mensen zoals Willeke Alberti, Roxeanne Hazes en Paul de Leeuw waren erbij. Allemaal om te vieren dat je mag zijn wie je wilt zijn.

Pride is een feest voor iedereen, maakt niet uit waar je vandaan komt, wat je geloof is, wie je bent of op wie je valt. Je hoort erbij. Het mooiste aan de canal pride is dat iedereen bij elkaar komt en zich veilig genoeg voelt om zichzelf te zijn.