Ze droeg ze eindeloos vaak en inspirerende vele vrouwen hetzelfde te doen: jurkjes vol polka dots. Brigitte Bardot speelt anno 2020 geen rol meer, de stippen wel.

Brigitte Bardot is inmiddels 86 jaar. Ze was een Franse balletdanseres, model en actrice, trouwde maar liefst vier keer en kreeg één kind.

Ze is een icoon uit de jaren vijftig, een ster uit vervlogen tijden en toch duikt haar naam weer op nu de polka dot weer helemaal terugkomt in het modebeeld. Of misschien wel nooit is weggeweest.

Ze liep altijd op blote voeten
Eerst even over BB, de afkorting die staat voor haar naam. Ze werd wereldberoemd met de film ‘Et dieu… créa la femme’ in 1956. Daarna acteerde ze in meerdere films, nam liedjes op en verscheen in veel televisieshows.

Brigitte kon in haar jonge jaren dragen wat ze wilde, alles leek haar prachtig te staan. Veelvuldig is ze gefotografeerd, in alle mogelijke outfits, vaak in frisse pastelkleuren zoals we die kennen van de duitse Kapten and son rugzak of Kipling tas, en bijna altijd op blote voeten. Op Instagram is dat allemaal te zien.

Polka dot wisselt ze af met het BB-ruitje
Precies in die jaren vijftig werd de polka dot een hit. Vanaf dat moment zien we ook BB in jurkjes, rokjes en blousjes met de ‘dot’ als patroon. Afgewisseld met het BB-ruitje. Kortgezegd, als BB het droeg was het mode. Dan werd het bewuste jurkje goed verkocht en liepen veel Europese vrouwen in dezelfde outfit als Brigit Bardot.

Momenteel wordt het vooral een micro-trend voor de zomer genoemd. Dat gebeurde vorig jaar bij een groot aantal merken, en dit jaar krijgt het wederom navolging. Eigenlijk kunnen we kledingstukken met de polka dot bedrukt tot de klassiekers beschouwen.

Niet alleen op blousjes en jurken, maar ook jassen worden er anno 2020 mee bedrukt. Er zijn zelfs bh’s met stippen gezien die het ook helemaal schijnen te gaan maken. En wat te denken van schoenen vol dots! Je wordt er direct vrolijk van.

Rugzak met de naam Polka
Het wachten is op de eerste tassen bedrukt met polka dots. Er is echter al een Herschel rugzak in roze met polka dots erop gesignaleerd, die de naam Polka draagt.

Brigitte zien we nu zelden nog in de media verschijnen. Na haar acteercarrière ontpopte Bardot zich als dierenactiviste. En ging ze de barricaden op voor het behoud van de natuur.

De Française, balletdanseres, model en actrice, trouwde maar liefst vier keer en heeft één kind.