AMSTERDAM - Medio 2018 wordt een aantal verkeersmaatregelen in het centrum van Amsterdam ingevoerd met als doel meer ruimte te creëren voor fietsers en voetgangers en doorgaand verkeer zonder bestemming uit de binnenstad te weren.

Na de maatregelen rondom de Munt zal de Paleisstraat (tussen Rokin en Nieuwezijds Voorburgwal) autovrij worden gemaakt. Gelijktijdig wordt ook het Prins Hendrikplantsoen autoluw gemaakt (door project De Entree) en de Nieuwezijds Voorburgwal eenrichtingsverkeer van noord naar zuid. Deze ingrepen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden om sluiproutes te voorkomen.

Wanneer?

Vanaf eind mei 2018 wordt de Paleisstraat afgesloten voor doorgaand autoverkeer m.u.v. laad- en losverkeer tussen 7:00 uur en 11:00 uur. Hiermee krijgen fietsers en voetgangers de ruimte. Vanaf juli rijdt ook tram 14 niet meer door de Paleisstraat.

Meer weten?

Op donderdag 18 januari wordt een informatieavond georganiseerd, waarbij ook het projectteam aanwezig is om vragen te beantwoorden. U kunt tussen 17.30 uur - 19.30 uur op elk gewenst moment binnenlopen in Het Groene Paleis, Rokin 65.