Word je binnenkort ontslagen vanwege een reorganisatie, gaan jij en je werkgever met wederzijds goedvinden uit elkaar of wil je zelf niet meer verder bij je huidige werkgever? De kans dat je dan in aanmerking komt voor outplacement is erg groot. We vertellen je meer over wat outplacement is en waarom je hier gebruik van wil maken.

Wat is outplacement?

Outplacement is een begeleidingstraject dat geschikt is voor werknemers die dreigen hun baan te verliezen. Tijdens een outplacement traject krijg je ondersteuning in de vorm van loopbaanbegeleiding, hulp bij het schrijven van cv's, voorbereiding op sollicitatiegesprekken, strategieën voor het zoeken naar werk en nog veel meer. Vaak krijg je een persoonlijke coach aan je gekoppeld die samen met jou het traject doorloopt en ervoor zorgt dat je een baan krijgt die echt bij jou past.

Waarom outplacement in Amsterdam?

Amsterdam is een stad met een bloeiende arbeidsmarkt en tal van mogelijkheden in diverse sectoren zoals technologie, financiën, creatief ontwerp en toerisme. Echter, de concurrentie op de arbeidsmarkt is ook hevig. Veel hoogopgeleide professionals en een groeiend aantal internationale werknemers strijden om dezelfde banen. Door gebruik te maken van outplacement positioneer jij jezelf beter in de arbeidsmarkt. De kans is groter dat mensen die gebruik maken van outplacement sneller een nieuwe baan hebben en deze baan ook beter bij hun past. Een outplacement traject zorgt er namelijk voor dat je de zoektocht naar een nieuwe baan gestructureerd aanpakt. Je krijgt extra hulp op gebieden die jij lastig vindt tijdens het solliciteren en je kunt gebruik maken van het netwerk van jouw outplacementcoach en -bureau.

Wat zijn de kosten van outplacement

Vaak betaalt de werkgever de kosten van outplacement. De kosten kunnen namelijk ten laste komen van de transitievergoeding en zijn fiscaal aftrekbaar. Daardoor betaalt de werkgever een lagere netto transitievergoeding aan een medewerker. Het kan voorkomen dat de werkgever een eigen inleg eist van de werknemer, vaak wanneer een werknemer zelf besluit weg te gaan. Wanneer jij en je werkgever met wederzijds goed vinden uit elkaar kan krijg je vaak een vaststellingsovereenkomst. In deze overeenkomst wordt ook vaak een dergelijk budget gereserveerd voor outplacement.

Het kiezen van de juiste begeleiding

Het kiezen van de juiste outplacementbegeleiding is erg belangrijk in je zoektocht naar een nieuwe baan. De juiste begeleiding kan een groot verschil maken in hoe snel en succesvol je weer aan het werk komt. Er zijn bureaus zoals CareerAdvisor outplacement Amsterdam met een groot lokaal netwerk en de mogelijkheid om een gratis intake te doen. Door een gratis intake te doen kun je goed bepalen of je een klik hebt met een coach en of ze jou de juiste begeleiding kunnen bieden. Het is dan ook goed om te kijken naar de ervaring en reviews van personen die hier al eerder een traject hebben doorlopen en om voor jezelf goed inzichtelijk te maken waar je graag ondersteuning bij nodig hebt.