AMSTERDAM - Op donderdag 14 december aanstaande spat de liefde er letterlijk van af! Dan openen we dit oerhollandse Kussende Paar met Erewater van Havenbedrijf Amsterdam.

Op donderdag 30 november is het Kussend Paar met bijzonder vervoer aangekomen op haar definitieve thuishaven aan het Noordzeekanaal in Amsterdam Westpoort.

Vanaf dat moment is gewerkt aan de aanleg van de sokkel rondom de beelden en is de directe omgeving rond de beelden verder ingericht met onder meer e-bike oplaadpalen.

Begin 2018 komen ook picknicktafels en banken. Klaar voor (fietsende) bezoekers om foto’s maken bij het grootste Kussende Paar van Nederland.

Liefde deel je met elkaar

De opening van het Kussend Paar is er ook voor iedereen die het leuk vindt om bij de openingshandeling te zijn, het Erewater eens te beleven en de 1e spotlights te zien aangaan. Publiek kan vanaf 16.00 uur de handelingen meemaken. Share the love.

Het Kussend Paar is lief, vrolijk en wereldberoemd maar is nog nergens te bezoeken! Tot nu toe. Samen willen we deze plek de liefste plek van Amsterdam maken. Dus kom gezellig langs en maak je mooiste liefdesfoto en deel ze op FB of Instagram #kissingcoupleamsterdam.

Programma 14 december:

  • 14.45 – 15.15 uur Pers ’bijeenkomst’. Mogelijkheid voor interview(s) bij Kussend Paar. Wilt u hier bij zijn? Laat het ons van te voren weten, dan kunnen we alles goed afstemmen met elkaar en zo veel mogelijk maatwerk leveren.
  • 15.30 uur Start officieel programma in tent op Hempontplein. Voor genodigden en pers.
  • 15.30 – 16.00 uur Programma in de tent, onder meer: Film Making-of, sprekers: wethouder Eric van der Burg (gemeente Amsterdam), wethouder Add Verschuren (gemeente Zaanstad), cfo Havenbedrijf Michiel de Brauw.
  • 16.00 uur Openingshandeling buiten bij Kussend Paar & startsein voor Erewater & 1e keer aanlichten van de beelden. Om ca. 16.00 uur verrichten wethouder Eric van der Burg (gemeente Amsterdam), wethouder Addy Verschuren (gemeente Zaanstad), cfo van het Havenbedrijf Michiel de Brauw en Sandra Hueber (BRIGHT UP, initiatiefneemster en ontwikkelaar), een openingshandeling bij het Kussend Paar, geven ze het startsein voor het Erewater en gaan voor het eerst de spotlights aan.
  • 16.15 uur Ruimte voor iedereen om zijn/haar mooiste liefdesfoto te maken bij het geopende Kussend Paar.
  • 16.15 – 16.30 uur Optioneel ruimte voor pers voor interviews, van te voren graag melden.

Locatie: Hempontplein, Amsterdam Westpoort (aan het eind van de Nieuwe Hemweg richting Zaanstad).

We nodigen u van harte uit om aanwezig te zijn bij de opening van het grootste liefdeskoppel in Nederland.