AMSTERDAM - Vrijdag 20 januari wordt Lola Lik geopend: een broedplaats in het voormalige hoofdgebouw van de Bijlmerbajes, gelegen naast het asielzoekerscentrum (azc) Wenckebachweg.

Stichting LOLA organiseert het dagelijkse beheer van deze plek waar creativiteit, inspiratie en innovatie Amsterdammers verbindt met nieuwe Amsterdammers. Lola Lik wordt een plek waar 40 bedrijven, zzp´ers, organisaties en instellingen met hun eigen expertise bijdragen aan de toekomst van statushouders in Amsterdam.

Buren Boulevard

In het gebouw komt onder andere een publiek binnenplein met een koffiebar, restaurant, pop-up bioscoop, muziekstudio’s en ateliers/werkplekken. Op de verdiepingen komt een Buren Boulevard waar activiteiten worden georganiseerd voor de 600 bewoners van het azc die in de torens wonen. Ook de andere statushouders in Amsterdam en (buurt)initiatieven zijn welkom.

Netwerken en inburgeren

Naast het organiseren van ontmoetingen en het opbouwen van netwerken in de Amsterdamse samenleving door de statushouders, richten veel initiatieven zich op het verwerven van de taal, inburgering en het ondersteunen van de statushouders bij het vinden van werk.

Begeleiding

De gemeente Amsterdam wil dat vluchtelingen zich zo snel mogelijk thuisvoelen in Amsterdam en probeert iedereen daarom te begeleiden naar werk, onderwijs en zinvolle dagbesteding. De activiteiten zijn gericht op de participatie van de vluchtelingen in de omgeving.

Opening

U bent van harte welkom op de opening. Het programma is als volgt:

  • 15.00 - 16.15 uur: preview van de ateliers, kantoren, Buren Boulevard en Refugee Company
  • 16.30 uur: officiële opening met o.a. wethouder Kajsa Ollongren
  • 17.00 - 21.00 uur: programma met muziek, performances, tours door het gebouw, feestelijke hapjes

Meer informatie

Meer informatie over de opening en het programma is te vinden op de event pagina.