AMSTERDAM - Nachtburgemeester Mirik Milan en Stichting N8BM A'DAM nodigen ‘de buren’ uit. Tijdens het initiatief Open Club Deur op 25 februari praten clubs met buurtbewoners over het nachtleven en de bijbehorende taferelen.

“Bij een gezonde stad hoort een gezond nachtleven, maar het is niet de bedoeling dat omwonenden daar wakker van liggen,” aldus Amsterdamse nachtburgemeester Mirik Milan.

Open Club Deur

Op zaterdag 25 februari vindt tussen 15.00 en 18.00 de Open Club Deur plaats. Buurtbewoners kunnen die middag een club binnenlopen en praten met programmeurs en medewerkers. Omwonenden en clubs komen zo meer van elkaar te weten en weten elkaar ook vanaf dan sneller te vinden. Korte lijntjes voorkomt onbegrip. De deelnemende clubs zijn onder andere: AIR, Canvas/Doka, Chicago Social Club, ClubUp, De School, Jimmy Woo, Marktkantine, Paradiso,Melkweg, Radion, Sugarfactory, Supperclub, Tolhuistuin en Westerunie Open

Nacht voor de Nacht

Club Open Deur is onderdeel van Nacht voor de Nacht op 25 februari. Dat is een jaarlijks terugkerend clubevent om de nachtcultuur te promoten. Meer dan 20 Amsterdamse clubs openen hun deuren om uitgaanspubliek te laten proeven van verschillende sferen en muziek. Met één ticket van €15 bezoekt u 21 Amsterdamse clubs. Ook is er in De Balie een nachtdebat over diversiteit binnen de nachtcultuur en verzorgt restaurant RIJKS met het nachtdiner een kwalitatieve maaltijd na middennacht. Want, waarom zou je ’s nachts alleen gaan voor shoarma en patat?

Stichting N8BM A'DAM

Stichting N8BM A’DAM - opgericht in 2014 - zet zich in voor de ontwikkeling van de Amsterdamse nachtcultuur en professionalisering van het ambt van nachtburgemeester. In 2012 is Mirik Milan verkozen tot de huidige nachtburgemeester. Ongevraagd en gevraagd geeft hij advies aan de burgemeester.