AMSTERDAM - Op 22 mei verschijnt bij Ambo Anthos Uitgevers het boek Zomerzussen: Lichtjesavond van Monika Speetz. Een verhaal over vier zussen die terugkeren naar Bergen Aan Zee om een familiegeheim te ontrafelen.

"Ik kwam vroeger veel over de vloer bij een goede vriendin en dan waren haar twee zussen ook vaak van de partij. Als ik dan weer terugfietste naar huis na weer een heel gezellige avond was ik altijd een beetje jaloers. De relatie met mijn eigen zusje was toch echt een stuk moeizamer. Zo is het ook bij de vier zussen Thalberg in Zomerzussen: lichtjesavond van Monika Peetz. Doro, Yella, Helen en Amelie verschillen ontzettend van elkaar, maar Helen hoopt dat een vakantie in Bergen aan Zee hen dichter bij elkaar zal brengen. Of dat ook lukt is nog maar de vraag, vooral als blijkt dat elke zus een geheim bewaart over de nacht dat hun vader verongelukte...

Zomerzussen: lichtjesavond is een spannend en zomers verhaal waarvan in Duitsland al meer dan 200.000 exemplaren over de toonbank gingen. Monika woont als sinds 1997 in Amsterdam en is groot fan van de Nederlandse kust. Met frisse blik en veel enthousiasme schrijft ze over het Nederlandse landschap en onze gewoontes".

In Zomerzussen van Monika Peetz ontvangen vier volwassen zussen die onderling niet méér van elkaar zouden kunnen verschillen een raadselachtige uitnodiging van hun moeder voor een bijeenkomst in Bergen aan Zee.

Toen ze klein waren gingen ze in de vakanties al naar deze plek. Doro, Yella, Amelie en Helen hadden er altijd de tijd van hun leven – en noemden zichzelf de zomerzussen. Aan deze vakanties was abrupt een eind gekomen toen hun vader om het leven kwam bij een ongeluk. In de twintig jaar voor deze reünie zijn er barsten in het gezin ontstaan. Moeder Henriette heeft commentaar op alles wat haar kinderen ondernemen. Alleen Doro, de oudste, kan haar goedkeuring wegdragen. Yella laat zich nog altijd van de wijs brengen door de opmerkingen van haar moeder. En dan zijn er ook nog de tweelingzussen Amelie en Helen, ieder met hun eigen sores.

Met gemengde gevoelens reizen ze vanuit Duitsland naar Bergen. Waarom heeft hun moeder hen samen uitgenodigd? En waarom juist daar? Wat heeft ze hun te zeggen? Ze nemen allen geheimen mee, maar hun moeder blijkt het grootste geheim te hebben…

Kijk hier voor meer info