AMSTERDAM - De kop van het Oosterdokseiland in Amsterdam wordt een levendige omgeving waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, wonen, werken en recreëren.

De komende jaren wordt op kavel 5b/6 gewerkt aan ongeveer 42 appartementen, een nieuw kantoor voor Booking.com met een grote fietsenstalling, uitbreiding van de parkeergarage met 351 plekken, 1.500 m2 publiek toegankelijke ruimtes op de begane grond, een open plein met bomen en Ton de Leeuwstraat, de nieuwe straat tussen Conservatorium en kavel 5b/6.

Planning

De bouw wordt in fasen uitgevoerd. Het bouwterrein is inmiddels omsingeld door bouwhekken en de bouwketen staan klaar. De komende periode wordt voornamelijk gewerkt aan het fundament voor het gebouw. Voordat de heiwerkzaamheden kunnen starten wordt de bouwput afgegraven om straks de uitbreiding van de 2-laags parkeergarage mogelijk te maken. Bekijk hieronder de globale planning.

  • Medio nov. 2017 – okt. 2018: realiseren parkeergarage
  • Nov. 2018 – eind 2020: bouwen kantoor en woningen
  • Eind 2020 – begin 2021: oplevering kantoor, voorzieningen en parkeergarage
  • Eind 2020 – begin 2021: inrichten openbare ruimte
  • In de loop van 2021: oplevering woningen

Meer informatie

Benieuwd naar de detailplanning? Of wilt u op de hoogte blijven van de bouwwerkzaamheden? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief via www.oosterdokseiland.nl/bouw.