AMSTERDAM - In 2018 organiseert Post Oost weer nieuwe Oost Actief-trajecten voor mensen met een bijstandsuitkering die graag iets nieuws willen doen.

Oost Actief helpt mensen die graag iets nieuws willen doen of die graag nieuwe mensen willen leren kennen. Dit gebeurt onder andere door middel van coaching, trainingen en bezoekjes aan allerlei organisaties in de buurt. Hierdoor vinden de meeste deelnemers een leuke plek of activiteit die bij hen past. Bijvoorbeeld een cursus, sport, vrijwilligerswerk of zelfs een baan.

U kunt deelnemen aan een groep of kiezen voor persoonlijke begeleiding. Oost Actief-groepen worden begeleid door een participatiecoach van Post Oost en een klantmanager van WPI.

Oost Actief voor Somaliërs succesvol

Eind 2017 is het eerste Oost Actief-traject uitgevoerd speciaal voor een groep Somaliërs uit Oost.Het programma met veel voorlichting en informatie is voor hen samengevat, ook in de eigen taal, samengevat. Er is onder andere aandacht besteed aan gezonde voeding, EHBO, energiebesparing en voorzieningen als het Sociaal Loket, schuldhulpverlening en opvoedondersteuning.

In december is het traject afgerond met positieve resultaten. Drie van de deelnemers vonden een betaalde baan en elf anderen volgen inmiddels een cursus taal en financiële administratie. Daarnaast ontmoeten de elkaar nog maandelijks in buurtkamer Biko, op het Steve Bikoplein.

Zelf ook meedoen aan Oost Actief?

Woont u in Oost en ontvangt u een bijstandsuitkering? Dan kunt u zich bij Post Oost aanmelden voor een Oost Actief-traject.

Voor meer informatie over Oost Actief kunt u langskomen bij Post Oost, Wijttenbachstraat 36hs. U kunt ook bellen voor een afspraak (020 460 9380),of kijk op de website.

Ontvangt u een uitkering van WPI (gemeente Amsterdam), dan kunt u ook via uw eigen klantmanager meer informatie krijgen over Oost Actief.