AMSTERDAM - 13 februari 2019 — Op dinsdag 12 februari vindt in het Scheepvaartmuseum het jaarlijkse Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij plaats. Naast het jaarlijkse vaste bedrag van € 200.000 ontvangen we een extra van € 61.223 met dank aan de deelnemers die aangeven dat zij voor de Anne Frank Stichting willen meespelen.

Hoofd museum Michel Mulders ontvangt uit handen van BankGiro Loterij ambassadeur Leontine Borsato de cheque met het totaalbedrag. (Roy Beusker Fotografie)De BankGiro Loterij is dé cultuurloterij van Nederland. 83 culturele instellingen in Nederland ontvangen dit jaar 79,4 miljoen euro dankzij de 643.000 deelnemers van de BankGiro Loterij.

Vernieuwing
De vernieuwing van het Anne Frank Huis, die in 2018 is afgerond, is mede mogelijk gemaakt dankzij de extra bijdrage van € 910.000 die de Stichting in 2015 van de BankGiro Loterij heeft ontvangen.

Welkom
Wat vinden bezoekers van het vernieuwde Anne Frank Huis? We volgen oma Tos en kleindochter Lina uit Amsterdam tijdens hun bezoek afgelopen januari aan het museum. “Het Anne Frank Huis overtuigt jongeren dat racisme en oorlog nooit en te nimmer mag bestaan.” Kijk je mee?