AMSTERDAM - Ook in 2018 kunnen ouderen met weinig geld weer gratis reizen met het GVB.

Als u AOW'er met een minimuminkomen bent, kunt u een gratis OV-abonnement aanvragen. Het abonnement geldt op alle dagen. U reist dan gratis met alle metro’s, trams en bussen van het GVB. Dit geldt ook weer in 2018.

Gratis openbaar vervoer aanvragen?

Bent u AOW'er met een minimuminkomen en wilt u het gratis OV-abonnement aanvragen? Kijk dan op www.amsterdam.nl/veelgevraagd.

Kinderen met een Stadspas

Amsterdam onderzoekt momenteel wat de kosten zijn van gratis openbaar vervoer voor alle Stadspashouders. Voor 2018 geldt: Voor OV-kaartjes voor kinderen met een Stadspas en hun begeleiders is een prijsafspraak gemaakt van 1,85 euro voor een dagkaart. Voor een kind van 4 tot en met 11 jaar/65+ en personen van 12 tot en met 64 jaar betalen € 2,85 voor een dagkaart.

Stadspas?

Kijk voor meer informatie over diverse kortingen met de Stadspas www.amsterdam.nl/stadspas.

Precies weten?

Gratis reizen voor ouderen met de AOW-gerechtigde leeftijd bestaat sinds september 2013. Het was een experiment. Inmiddels zijn er bijna 16.000 abonnementen voor gratis reizen verstrekt aan ouderen met een minimuminkomen. Uit onderzoeken bleek dat 98% van de abonnementhouders tevreden is en 85% minstens één keer per week gratis gebruik maakt van OV. De regeling werd daarom voortgezet en uitgebreid: van alleen daluren naar alle uren. Ook werd besloten om OV-kaartjes te verstrekken aan kinderen met een Stadspas en hun begeleiders.