AMSTELVEEN - De gemeente wil in Amstelveen-Zuid de laatste grote nieuwe woonwijk van Amstelveen realiseren. De Scheg wordt een duurzame woonwijk met meer dan 1.000 woningen.


Diverse stukken zijn in de maak om te kunnen starten met de bouw. Eén daarvan is een bestemmingsplan dat aan de gemeenteraad naar verwachting de eerste helft van 2019 kan worden voorgelegd. Op dit moment is de gemeente in overleg met grondeigenaren, of grondeigenaren die zich laten vertegenwoordigen, om hun stedenbouwkundige plannen in ontwikkelovereenkomsten vast te leggen. De voorkeur gaat uit om de ontwikkeling van het hele gebied in één bestemmingsplan vast te leggen. Eén van de partijen is een bedrijf dat verschillende kleine kavels grond heeft uitgegeven en van plan is om de grond terug te kopen om het zelf te ontwikkelen. Dat is een bijzondere situatie.

De Scheg is de laatste echte uitbreidingswijk van Amstelveen. Het doel is om een bijzonder en gemengd woonmilieu te maken. De wijk wordt energiezuinig en duurzaam en de openbare ruimte krijgt een groene uitstraling. Er zullen vooral woningen worden gebouwd die bijdragen aan de doorstroming van Amstelveners. Ook is er ruimte voor een aanzienlijk aandeel woningen in de middeldure (huur)sector. Tot slot kan een aantal toekomstige bewoners zelf hun huis bouwen.

Zie voor meer info: www.amstelveen.nl/scheg