AMSTERDAM - Wat doet strooizout met ijs? Hoe werkt een vuurpijl? En is amandelspijs altijd gemaakt van amandelen? Ga tijdens de kerstvakantie aan de slag met winterse proefjes in het laboratorium van NEMO Science Museum. NEMO ligt op de route van het Amsterdam Light Festival en vormt een goed startpunt voor de wandelroute na afloop van een museumbezoek. Het museum is ook op beide kerstdagen, op 31 december 2018 én op 1 januari 2019 geopend van 10.00 - 17.30 uur.

Van 22 december t/m 6 januari kun je genieten van extra workshops en demonstraties in NEMO. Ga aan de slag met de nieuwe workshop Bouw een sorteermachine. Je ontwerpt en bouwt zelf een machine die ballen van verschillende grootte sorteert. Of maak tandwielen en kijk hoe ze bewegen als je er één laat draaien.

Word proefpersoon in Science Live
In de kerstvakantie zijn onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam, Universiteit Utrecht en University of Southampton aanwezig in Science Live, NEMO's innovatieve onderzoeksprogramma. Ze onderzoeken hoe ouders en kinderen met elkaar praten. Bezoekers die deelnemen aan het onderzoek zullen verrassende dingen te weten komen. Bekijk het programma met alle activiteiten in de kerstvakantie: nemosciencemuseum.nl/kerstvakantie.

Extra openingstijden van NEMO tijdens de kerstvakantie
In de kerstvakantie is NEMO Science Museum alle feestdagen geopend: op beide kerstdagen, op 31 december én op 1 januari zijn zowel het museum als het restaurant open. Het restaurant met uitzicht over Amsterdam, ook te bezoeken zonder ticket voor het museum, is in de kerstvakantie extra lang geopend tot 19.00 uur.