AMSTERDAM - Het Groot Barrièrerif, de vele kangoeroes en de Outback zijn een aantal kenmerken van Australië die vrijwel iedereen kent. Het land van de kangoeroes heeft echter nog veel meer te bieden, bijvoorbeeld de prachtige landschappen, waaronder bergen. Lees in dit artikel welke bergen in Australië zeker een bezoekje waard zijn en welk visum u moet aanvragen voor een reis naar Australië.


De hoogste bergen van het Australië

Australië behoort tot de tien grootste landen ter wereld qua oppervlakte, dus het zal geen verrassing zijn dat er enorm veel natuurschoon, waaronder prachtige bergen, te vinden zijn in het land. Deze bergen zijn ook de perfecte plek om te wandelen.

De hoogste berg van Australië is Mount Kosciusko (2 228 m), gelegen in het Nationaal park Kosciuszko. Net als alle andere alpiene gebieden op het Australische continent, maakt deze berg deel uit van de grootste bergketen van Australië: de Great Dividing Range. Om precieser te zijn, behoort Mount Kosciuszko tot de Snowy Mountains, de hoogste bergen op het Australische continent, die op hun beurt behoren tot de Australische Alpen (deel van de Great Dividing Range). Het is net een Matroesjka. Mount Townsend (2209 m) en Mount Twynam (2195 m), respectievelijk de tweede en derde hoogste bergen van het land, behoren ook tot de Snowy Mountains.

De Blue Mountains

De Blue Mountains, gelegen in New South Wales, zijn een van de kleinste bergketens van de Great Dividing Range en hebben hun naam te danken aan de dichte eucalyptusbossen die een blauwe gloed geven aan de lucht. In deze regio ligt het gelijknamige nationaal park Blue Mountains, een bescherm nationaal park met een grote verscheidenheid aan plantensoorten. Hoogtepunten van de Blue Mountains, die op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staan, zijn onder andere de rotsformatie Three Sisters en verschillende watervallen, waaronder de Bridal Veil Falls en de Sylvia Falls. Breng vooral ook een bezoek aan het stadje Wentworth Falls, een van de mooiste stadjes in de Blue Mountains. Het gebied kent veel natuurlijke uitkijkpunten en is de perfecte plek voor spectaculaire wandelingen en uitzichten. Voor een prachtig uitzicht op de Three Sisters en de Jamison-vallei kunt u de beroemde uitkijkpost Echo Point bezoeken.

De Blue Mountains liggen op slechts 1,5 uur rijden van Sydney en een bezoek aan dit adembenemend mooie park kan dan ook gemakkelijk worden gecombineerd met een verblijf in de hoofdstad van New South Wales, de grootste en oudste stad van Australië. Het toeristenvisum voor Australië (eVisitor) heeft een totale geldigheidsduur van 12 maanden. Gedurende deze 12 maanden mag u meerdere reizen maken naar Australië, maar elk verblijf in het land mag maximaal 3 maanden duren. Dit betekent dat u met dit visum meer dan genoeg tijd heeft om zowel steden te bezoeken als de vele natuurlijke attracties van Australië te ontdekken.

Een visum Australië aanvragen

Naast een geldig paspoort heeft iedereen die naar Australië reist voor een vakantie (of bijvoorbeeld voor een zakenreis) een visum nodig. Reizigers met de Nederlandse nationaliteit kunnen het visum voor Australië online aanvragen. De aanvraagprocedure verloopt volledig online, waardoor u de visumaanvraag eenvoudig vanuit huis kunt indienen. Voordat u met de aanvraagprocedure begint, is het verstandig na te gaan of u aan alle visumvoorwaarden voldoet (zo mag u bijvoorbeeld geen gevaar vormen voor de veiligheid of gezondheid van Australische burgers). Zodra u uw visum hebt, kunt u gedurende de geldigheidsperiode van 12 maanden zo vaak naar Australië reizen als u wilt. Aangezien elk verblijf tot 3 aaneengesloten maanden mag duren, kunt u met dit visum verschillende hoogtepunten van Australië ontdekken, ook als u maar één reis maakt