AMSTERDAM - U gelooft het misschien niet, maar er bestaan werkgevers die er zo over denken: een 50-plusser telt de dagen af tot pensioen, is wat traag en vast ook wat vergeetachtig. Wát een vooroordeel. In mei startte Team 50+. En dat werkt.

Amsterdam begeleidt 50-plussers die in de bijstand raken met een speciale aanpak naar een betaalde baan. Want, 50-plussers hebben best een lage kans om werkloos te raken, maar eenmaal werkloos vinden ze niet snel iets nieuws. En dat ligt soms aan de mentaliteit van werkgevers. Patty (53) woont in de Rivierenbuurt. In 2013 raakte zij haar baan als schadebehandelaar kwijt. Sindsdien zoekt zij werk.

Bedankt mevrouw

Patty vertelt: “Ik heb al zóveel sollicitatiebrieven verstuurd. Steeds krijg ik de reactie: bedankt mevrouw, maar we hebben kandidaten die beter aan het profiel voldoen. Daar word je wel een beetje moedeloos van, ja. Op feestjes wordt ook vaak gevraagd: en wat doe jij? En ik wil zó graag wat doen! Ik was altijd een spin in het web. Ik sta gewoon nog altijd vroeg op en zorg dat mijn dag is gevuld, hoor. En om mij nuttig te voelen, ben ik vrijwilligerswerk gaan doen. Ik help ouderen met formulieren invullen en jongeren met hun huiswerk.”

Netwerkcafé

“Een enorme aanrader voor mensen die werk zoeken vind ik het netwerkcafé . Ik sloot mij daarbij aan en volgde onder andere een workshop LinkedIn. Je moet echt met de tijd meegaan, en dat doe ik ook. We praten ook met elkaar over hoe je werkgevers kunt benaderen en hoe je je op moet stellen. Een aantal mensen is aan het werk gekomen. Nu ik nog. En wat ik nou zo jammer vind: het voelt alsof je als 50-plusser geen eerlijke kans meer krijgt. Je legt het af tegen jongere werknemers. Er zijn zoveel vooroordelen.”

Voordelen

“Dan denk ik: laten we het eens hebben over de voordelen in plaats van vooroordelen. Veel 50-plussers zijn betrouwbare krachten die niet zo snel een burn-out krijgen. Ze hebben meestal veel mensenkennis en kunnen door hun levenservaring beter relativeren. Ook zijn ze vaak loyaal en kiezen ze heel bewust voor een baan. 50-plussers in dienst nemen kan een bedrijf ook nog eens een financieel voordeel bieden. Geef mensen eens een kans. Ik denk dat werkgevers vaak geen idee hebben wat ze laten lopen.”

5 tips voor 50 plus

  • Wijs werkgevers op financiële voordelen die zij hebben als zij een 50 plusser in dienst nemen. Vertel hen over: proefplaatsing, mobiliteitsbonus en loonkostensubsidie.
  • Doe een drijfveren-, competentie- of beroepentest. Hoe beter u weet wát u zoekt, hoe zelfverzekerder u overkomt. Zie:
  • Doe vrijwilligerswerk. U ontwikkelt uzelf, u doet werkervaring en contacten op. Wie weet waar het toe leidt. En vooral: vrijwilligerswerk kan erg leuk zijn én u doet ook een ander een plezier.
  • Bezoek de banenbeurs op 24 november. Op de gratis Career Xperience op 24 november kunt u in contact komen met werkgevers. Er zijn vacatures in diverse sectoren en op alle niveaus. Locatie: Johan Cruijff ArenA (Amsterdam ArenA).
  • Sluit u aan bij een netwerkcafé. Daar kunt u diverse cursussen volgen en ontmoet u tijdens bijeenkomsten vele anderen die in hetzelfde schuitje zitten. Leer van elkaars ervaringen.

Meer lezen?