AMSTERDAM - Vandaag, dinsdag 20 december, heeft horecaondernemer Milène Hoving de Amsterdamspeld uitgereikt gekregen door burgemeester Van der Laan. Dit gebeurde tijdens het feest ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum van Café-Restaurant Amsterdam.  

Mevrouw Hoving is mede-eigenaar van vijf van de grootste restaurants in Amsterdam: CaféRestaurant Amsterdam, Café-Restaurant Dauphine, Café-Restaurant Riva, Café-Restaurant de Plantage en het restaurant van EYE museum. Daarmee is ze van grote betekenis voor de culinaire cultuur van de hoofdstad.

Vandaag bestaat Café-Restaurant Amsterdam 20 jaar, waarmee het bewezen heeft dat het een horecaonderneming is die sinds de opening een geliefde plek is voor Amsterdammers. Daarnaast is het ook een leerschool voor velen. Mevrouw Hoving heeft de afgelopen 20 jaar honderden jongeren tussen de 17 en 25 jaar een werkplek geboden. Met name in Café-Restaurant Amsterdam heeft ze de afgelopen twintig jaar veel jonge medewerkers onder haar hoede gehad. Haar betrokkenheid bij hen is groot, ze is een steun in moeilijke periodes en troost bij aangrijpende gebeurtenissen.

Amsterdamspeld Voor de Amsterdammers die zich minimaal vijf jaar op bijzondere wijze en onbetaald hebben ingezet voor de Amsterdamse samenleving op sociaal, maatschappelijk, cultureel of economisch gebied. De speld wordt ook toegewezen aan personen die eenmalig een unieke prestatie hebben verricht voor de Amsterdamse samenleving.