AMSTERDAM - In het Westerpark komt de Kerstgedachte tot leven. Brouwerij Troost, Mediacafé Amsterdam en Mossel en Gin verzorgen op Eerste Kerstdag bij de vierde editie van Iedereen Kerst een volledig drie-gangen diner voor 250 Amsterdammers. Verwelkomd worden onder anderen cliënten en vrijwilligers van de Voedselbank,dak- en thuislozen en overigen die graag samen met een ander Kerst willen vieren.

Iedereen Kerst is in 2015 ontstaan vanuit het idee dat ook mensen met een niet toereikend budget moeten kunnen genieten van een luxe en gezellig Kerstdiner. De eerste drie jaar vond Iedereen Kerst plaats bij Mossel en Gin. Mede-eigenaar Wouter ten Velde was er vanaf dag één al bij. Dit jaar voegen ook ondernemers Jorrit Lootsma (Brouwerij Troost) en Dennis Alders (Mediacafé Amsterdam) zich toe aan het collectief.
Jorrit en Dennis geven aan dat zij al langer met een dergelijk idee rondliepen en stellen hun restaurants dan ook graag beschikbaar tijdens Eerste Kerstdag.

Initiatiefnemers Steven van Heyningen en Koike Hess richtten zich de eerste twee jaar voornamelijk op dakloze Amsterdammers. In 2017 nodigden zij ook cliënten van de Voedselbank uit. ‘Maar niet alleen daklozen of klanten van de Voedselbank zijn welkom. Iedereen is welkom’ leggen zij uit. ‘Het laatste waar men zich tijdens Kerst druk om zou moeten maken is budget. Helaas is de realiteit dat een alleenstaande ouder met twee kinderen, het niet lukt om de kosten te dragen van een etentje met het gezin. Zeker niet als men rond moet komen van bijvoorbeeld een uitkering. We zijn dan ook blij dat we dit hen toch geheel kosteloos aan kunnen bieden’ geeft Steven aan.

Koike legt uit dat dit initiatief mogelijk wordt gemaakt door betrokken Amsterdamse ondernemers en inwoners. Bedrijven stellen goederen en diensten beschikbaar.‘We accepteren geen donaties in de vorm van geld. We willen bijdrage juist zo laagdrempelig houden. Men kan zich opgeven als vrijwilliger en men kan cadeaus doneren voor de goodiebags. Het draait echt alleen om goed eten en bij elkaar komen zonder druk te hoeven maken om de rekening. Die is er niet!’

Het succes van de voorgaande jaren zorgt ervoor dat het evenement steeds meer bekendheid krijgt. Dat is te merken uit de inmiddels 30 vrijwilligers die zich aanhebben gemeld.Men kan zich aanmelden via de Facebook-pagina en via WhatsApp: +31611234484.

Het evenement vindt plaats van 17.00 tot 20.00 op Eerste Kerstdag (25 december)bij Brouwerij Troost, Mediacafe Amsterdam en Mossel en Gin en biedt plaats voor 250 gasten.
Tijdens deze avond worden geen alcoholische dranken geschonken.