AMSTERDAM - We willen in Amsterdam kinderen een gezonde omgeving bieden. Ook ondernemers dragen daar hun steentje aan bij. Op dinsdagavond 28 maart wordt in Pakhuis de Zwijger het netwerk ‘Ondernemers voor een gezond Amsterdam’ gelanceerd. Bent u voedselondernemer, bijvoorbeeld restauranthouder, kantinebeheerder, bakker of eigenaar van een supermarkt? Dan bent u van harte uitgenodigd bij deze lancering aanwezig te zijn.

In Amsterdam heeft een op de vijf kinderen overgewicht of obesitas. Dit heeft grote gevolgen voor de rest van hun leven. Amsterdam zet zich in om de omgeving voor kinderen gezonder te maken. De ‘voedselomgeving’ heeft ook veel invloed op de gezondheid van kinderen. Het gaat dan onder meer om het aanbod in winkels en restaurants. Steeds meer ondernemers denken na hoe zij kunnen bijdragen aan gezond eten en drinken als de norm voor kinderen.

Om al deze ondernemers te ondersteunen en aan elkaar te verbinden, wordt op 28 maart het netwerk ‘Ondernemers voor een Gezond Amsterdam’ gelanceerd, in aanwezigheid van wethouder Eric van der Burg. Hij zal dit doen tijdens Het Eetparadijs* - een avondprogramma in Pakhuis de Zwijger dat geheel in het teken staat van de Amsterdamse voedselomgeving.

Amsterdamse voedselondernemers zijn van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

  • Datum en tijd: dinsdag 28 maart van 20 tot 22 uur
  • Locatie: Grote zaal in Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179
  • Toegang is gratis.