AMSTERDAM - Het nieuwe jaar is een goed moment om alles even goed op een rijtje te zetten zodat je weer met een frisse start kunt beginnen. Daarom is het goed om een aantal zaken bij langs te gaan zodat je 2022 weer vol goede moed in kunt gaan. Hoe kun je dit nou het beste aanpakken? We hebben een aantal dingen voor je op een rij gezet in dit artikel!

Stel je verwachtingen en doelen bij
Toen je begon met je onderneming heb je waarschijnlijk een ondernemingsplan gemaakt. Het nieuwe jaar is een goed moment te kijken of er verwachtingen zijn die je al behaald hebt of juist niet. Als je erachter komt dat sommige verwachtingen of doelen iets te hoog gegrepen zijn gebleken is het een goed idee om ze voor het nieuwe jaar naar beneden bij te stellen. Op die manier blijft het werken leuk en zul je zien dat je aan het einde van het nieuwe jaar wellicht je doelen wel zult halen.

Koppen bij elkaar
Het is slim om samen met al je werknemers deze doelen en verwachtingen door te nemen. Zo weet iedereen waar hij of zij aan toe is. Maak hier dan een serieuze vergadering van zodat de werknemers doorhebben dat het om belangrijke zaken gaat. Het is namelijk belangrijk dat iedereen met de neus dezelfde kant op staat. Verwelkom je collega’s door pennen met logo van Maxilia, een notitieblok en eventueel Doppers met logo of de naam van je werknemers erop klaar te leggen. Deze Doppers kan je aanschaffen via de volgende url: https://www.maxilia.nl/waterflesjes-bedrukken/dopper-flessen-bedrukken/ . Daarna kun je goed voorbereid de vergadering beginnen.

Administratie bijwerken
Het nieuwe jaar is ook een goed moment om je administratie eens uitgebreid bij te werken. Doordat er een nieuw jaar is begonnen heb je de kans dat je veel facturen in een map opgeborgen kunnen worden. Werk je met een boekhouder? Dan is het een goed moment om eens samen naar de administratie te kijken om te onderzoeken of alles nog naar wens verloopt en er geen achterstallige betalingen of iets dergelijks zijn blijven liggen.

Tarieven bijstellen
Wanneer het nieuwe jaar is begonnen kun je ook eens nadenken of de tarieven die je met je onderneming aanhoudt nog up to date en realistisch zijn. Het maakt niet uit in welke branche je actief bent; of je nou te maken hebt met het verkopen van producten of juist met diensten, het is altijd zinvol om prijzen en tarieven te vergelijken met die van concurrenten in de branche. Mocht je daar ver boven of onder zitten dan kun je ze eventueel bijstellen.

Extra tip: het is ook slim om de wetgeving die van toepassing is op jouw bedrijf eens goed door te nemen. Soms kan er per 1 januari iets veranderd zijn waardoor je je aan anders regels moet houden op de werkvloer.