AMSTERDAM - De openbare bibliotheek (OBA) aan Bijlmerplein is genomineerd als Beste Bibliotheek van Nederland 2018’. Als u nou allemaal vóór 1 maart online stemt, dan is onze stad een ‘beste bieb’ rijker!

Stemmen doet u hier: www.oba.nl

Waarom zou u stemmen?

“OBA Bijlmerplein is een plek is voor iedereen”, vindt OBA Kinderdirecteur Darryl. En ook: De bibliotheek in De Bijlmer is een oase van rust. Hier wordt gelezen, geleerd en gewerkt. Het is een toevluchtsoord voor mensen die klein behuisd zijn of woonruimte delen met veel mensen. En bijzonder is: ook stichting Imagine IC huist in de bieb. Imagine IC verzamelt verhalen van de bewoners uit Amsterdam-Zuidoost en brengt deze onder de aandacht met biijvoorbeeld exposities. Ook Woningnet, het UWV en maatschappelijk werk houden regelmatig spreekuur in het biebgebouw. Een multifunctioneel gebouw dus die Bijlmerbieb.

Zien die Bijlmerbieb

Zien hoe die bieb eruit ziet? Maak een virtuele 360-graden-tour maken door het gebouw. Eyecatcher is de brede trap bij binnenkomst, die regelmatig als tribune gebruikt wordt bij verschillende activiteiten.
Zie: Virtuele tour

Andere finalisten

Het vakblad voor de openbare bibliotheek ‘Bibliotheekblad’ nomineerde zes bibliotheken die in aanmerking komen als Beste Bieb van Nederland. De andere finalisten zijn: Bibliotheek Barendrecht (Aanzet), Bibliotheek Purmerend (Waterland), Bibliotheek Sittard (Domijnen), Bibliotheek Veendam (Biblionet Groningen) en de Bibliotheek Zwolle (Stadkamer). En ja, daar ‘mag’ u natuurlijk ook op stemmen.

En de winnaar is…

De uiteindelijke winnaar van de NBD Biblion Award voor de ‘Beste bibliotheek’ wordt gekozen door het publiek én een vakjury. Op 20 maart wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens het Nationale Bibliotheekcongres in Den Helder.