NOORD HOLLAND - Het vakantieseizoen staat voor de deur. Dat betekent dat de vakantieganger, die nog niets heeft geboekt, last minute zijn bestemming kiest. Gemiddeld boekt een Nederlander 23,6 dagen van tevoren zijn zomervakantie. De Noord-Hollandse vakantiegangers wachten liever wat langer met boeken en zijn met 22,2 dagen gemiddeld de langzaamste boekers van Nederland.

Daarnaast boekt 11% van de Noord-Hollandse vakantiegangers zijn vakantie tot 2 maximaal dagen voor vertrek. Zo blijkt uit onderzoek onder ruim 150.000 last-minute boekingen die tussen 2015 en 2017 bij Corendon gemaakt zijn.

Griekenland en Turkije favoriete last-minute bestemming

“Voor vertrek in juni is Griekenland veruit de meest favoriete vakantiebestemming. Vooral de Griekse eilanden zoals Kos en Kreta zijn populair. Maar ook Turkije is weer in trek, zowel met vertrek op korte termijn als in het hoogseizoen.”, Aldus Daisy Homoet-Mijnals (PR Manager bij de Corendon Group).

Bij de provincie Noord-Holland is Turkije de meest geboekte last-minute bestemming, maar liefst 41% boekt voor dit vakantieland zijn last-minute. Verder boekt 20% de vakantie naar Griekenland en 18% naar Spanje.

Ultra-last-minutes en trends

Sinds 2015 is het 249 keer voorgekomen dat de boeking op dezelfde dag plaatsvond al het vertrek. Ruim 1500 boekingen vonden de dag voor vertrek plaats. De last minute boeker legde in 2015 gemiddeld 5,9 dagen voor vertrek zijn vakantie vast. In 2016 was dit gemiddeld 7,9 dagen. De trend in 2017 is dat de boekingsdatum dichter bij de vertrekdatum komt te liggen dan de afgelopen jaren.

Lees hier voor het onderzoek.