Na de uitbraak van het coronavirus zijn de koersen van aandelenindexen, goud en olie flink in waarde gedaald. Ook bitcoin werd erin meegetrokken, de cryptomunt halveerde in waarde. Inmiddels bevindt bitcoin zich bijna op hetzelfde niveau voorafgaand aan de crisis.

Wat doet dit met het vertrouwen van Noord-Hollanders in Bitcoin en andere digitale valuta? Cryptocurrency bedrijf BLOX ondervroeg 1.370 Nederlands, en wat blijkt? Noord-Hollanders hebben nu juist meer vertrouwen in bitcoin.

Noord-Holland positiever dan rest van Nederland
Het vertrouwen van Noord-Hollanders in cryptomunten is ondanks de daling van de koers gestegen. 31% zegt meer of veel meer vertrouwen te hebben in cryptocurrency. Slechts 28% geeft aan minder of veel minder vertrouwen te hebben in cryptomunten zoals bitcoin. Dat is opmerkelijk want in de rest van Nederland is het vertrouwen vrijwel gelijk gebleven.

Bitcoin blijft het populairst
Niet alle cryptomunten zijn even populair in Noord-Holland. Maar liefst 69% van de ondervraagden zegt het meeste vertrouwen te hebben in bitcoin. De top drie wordt aangevuld door Ethereum (43%) en XRP (42%). In deze categorie waren meerdere antwoorden mogelijk.

Mannen kiezen voor lange termijn, vrouwen voor korte termijn
90% van de crypto-investeerders in Noord-Holland is man. Zij zien een investering in crypto vooral als een langetermijnsinvestering. Bij de vrouwen is dat anders, ruim 43% van de vrouwen uit Noord-Holland ziet cryptocurrency juist als een kortetermijnsinvestering. Opvallend, want dat wijkt af van het landelijk gemiddelde.