Drie op de vier inwoners van Noord-Holland eet structureel 90 gram te weinig groenten dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Deze bevinding kwam naar voren uit recent onderzoek van HelloFresh. 21,8% van de respondenten uit dit onderzoek gaven aan dat ze zichzelf al gezond genoeg vinden en daarom niet meer groenten willen nuttigen.

Dagelijks ruim 90 gram groenten tekort

Natuurlijk weet iedereen dat groenten belangrijke voedingsstoffen bevatten die je gezond houden. Het Voedingscentrum adviseert daarom ook dat we dagelijks minstens 250 gram groenten moeten eten! Toch volgen veel Noord-Hollanders dit advies niet op, want uit het HelloFresh onderzoek blijkt dat de respondenten uit deze provincie iedere dag gemiddeld slechts 155,2 gram binnen krijgen. Dit betekent dus dat zij dagelijks ruim 90 gram minder groenten eten dan de geadviseerde hoeveelheid.

Geen budget voor groente
Maar waarom eet men in Noord-Holland onvoldoende groenten, terwijl iedereen weet dat de voedingsstoffen erg gezond zijn? De redenen verschillen van persoon tot persoon. Bijna een kwart van de respondenten (23%) wil simpelweg niet meer groenten eten. 21,8% geeft aan dat zij zichzelf al voldoende gezond vinden en daarom van mening zijn dat zij niet meer groenten hoeven te eten dan dat ze al doen. Zo'n 10% van de ondervraagde Noord-Hollanders zou wel meer groenten willen consumeren, maar heeft hier helaas niet voldoende budget voor.

17 juni Eat Your Vegetables Day
Eigenlijk is het zonde als je altijd te weinig groenten binnenkrijgt. De voedingsstoffen in groenten verkleinen namelijk de kans op een verhoogd bloeddruk en een hoog cholesterol. Daarom wordt ieder jaar op 17 juni aandacht gevraagd om meer groenten te eten.