DEN HAAG - In de live-uitzending van het CDA lijsttrekkersverkiezingsdebat bleek dat de enige vrouw die als lijsttrekker verkiesbaar was, de Noord-Hollandse Mona Keijzer, uit Volendam/Edam, nu staatssecretaris Economische zaken en Klimaat, slechts 11,6 % stemmen kreeg. De andere kandidaten waaronder Hugo de Jonge kwam uit op 48.7 % en Pieter Omtzigt kreeg 38.7 % van de stemmen.


De strijd is nog niet gestreden; in de tweede stemronde kunnen CDA’ers stemmen voor onderwijzer en nu Minister Hugo de Jonge, uit Bruinisse/Rotterdam, die ‘bruggen wil bouwen’ (bekend in deze Coronatijd door zijn functie als Minister van Volksgezondheid en zijn bijzondere schoenen) en Tweede Kamerlid Doctor in de econometrie Pieter Omtzigt, uit Borne/Deventer/Twente, die ‘wil verbinden’ (en zich nu ruim 16 jaar als Tweede Kamerlid erg goed heeft ingezet voor Pensioenen en Belastingproblematiek bij kinderopvang voor ouders).

Omdat nu ‘maar’ 66.2 % van de CDA’ers hebben gestemd die stemgerechtigd waren, kan de uitslag die woensdag 22 juli 2020 bekend wordt, nog heel spannend worden!