AMSTERDAM - De provincie Noord-Holland is zaterdag 5 augustus 2023 opnieuw 1 van de 80 deelnemers tijdens de feestelijke botenparade van Pride Amsterdam.


Dat heeft de organisatie van de Canal Parade vandaag in aanwezigheid van gedeputeerde Rosan Kocken bekendgemaakt. Het thema van Pride Amsterdam is dit jaar #YouAreIncluded.

De boot van de provincie heeft het thema ‘Let’s embrace’. Gedeputeerde Rosan Kocken: “Niemand is gelijk, maar wel altijd gelijkwaardig. Al onze verschillen maken Noord-Holland kleurrijk en sterk. Dat omarmen we als regenboogprovincie. Tijdens de Pride en alle dagen daarnaast.”

Bijzondere verhalen

Ook dit jaar is de boot van de provincie bedoeld voor Noord-Hollandse inwoners uit de LHBTIQ+ community. Vanaf mei roept de provincie haar inwoners op zich aan te melden door hun verhaal te delen over iemand bij wie zij zich veilig, inclusief, gelijkwaardig en geliefd voelen. Zij maken vervolgens kans om met de persoon uit hun verhaal mee te varen op de provincieboot. “Het concept van vorig jaar heeft ons laten zien dat juist de verhalen van de doelgroep zelf tonen waarom het zo belangrijk is om de liefde, vrijheid en eigenheid te vieren op deze dag. Het is dan ook fantastisch dat we ook dit jaar de verhalen van Noord-Hollandse inwoners een podium kunnen bieden,” aldus Rosan Kocken.


Weer even de sfeer van vorig jaar proeven? Bekijk in de video de terugblik van 2022.

In de weken voorafgaand aan de Canal Parade deelt de provincie de verhalen en ervaringen van de deelnemers online via de hashtag #Let’sEmbrace.

Pride Amsterdam vraagt jaarlijks aandacht voor de rechten en acceptatie van lesbiennes, homo- en biseksuelen, transgenders en interseksuelen. De 27e editie van Pride Amsterdam duurt van zaterdag 22 juli tot en met zondag 6 augustus 2023.