AMSTERDAM - Goed nieuws voor ouderen, vanaf 19 september 2022 start een nieuwe herhaalprikronde tegen corona.


Iedereen geboren in of voor 1942 kan zelf een afspraak maken voor de herhaalprik. Men kan gaan naar planjeprik.nl of men belt met 0800 7070.

Dit kan vanaf 3 maanden na de laatste coronaprik of coronabesmetting. Voor de herhaalprikronde in het najaar worden de vernieuwde vaccins van BioNTech/ Pfizer en Moderna gebruikt.

Mensen met een hoger risico om ernstig ziek te worden door corona en zorgmedewerkers met patiënten- of cliëntencontact zijn als eerste aan de beurt. Deze mensen krijgen vanaf 13 september 2022 een uitnodiging. Vanaf 19 september 2022 kunnen zij op afspraak bij de GGD’en terecht voor de herhaalprik.

Iedereen vanaf 12 jaar die de basisserie heeft afgerond kan daarna een herhaalprik tegen corona halen bij de GGD. Echter wel als zij daarvoor aan de beurt zijn. Dit alles met vernieuwde vaccins.

Voorlopig wil het RIVM dat alles op de vaste priklocaties gebeurd, ondanks dat juist ouderen liever zich op een buurtgerichte locatie zouden willen laten vaccineren: dichterbij huis en ook zijn zij dan minder afhankelijk van derden.