AMSTERDAM - De afgelopen twee weken is er weer veel gebeurd in (de regio) Amsterdam. Wij hebben het belangrijkste nieuws per dag op een rijtje gezet. Dit is het nieuwsoverzicht van week 51 en 52, met daarin onder andere de halvering van de kantoorleegstand en 500 teruggevonden fietsen.

WEEK 51

MAANDAG 18 DECEMBER - NIEUW-WEST IN ACTIE TEGEN STRAATROOF

Op straat beroofd worden van je telefoon, geld of andere waardevolle spullen. Dat wil niemand meemaken. Onder het motto ‘snel gezien is snel gejat’ kregen bewoners en bezoekers van drie parken in Nieuw-West op 18 en 19 december daarom tips om een beroving te voorkomen.

Lees meer

DINSDAG 19 DECEMBER - ALCOHOLCONTROLE OP DE FERDINAND BOLSTRAAT

Op de avond van 15 december heeft de politie een alcoholcontrole gehouden op de Ferdinand Bolstraat. Ongeveer 200 bestuurders op snor-, bromfietsen en in auto’s zijn gecontroleerd.

Lees meer


WOENSDAG 20 DECEMBER - AFVALINZAMELING ROND DE FEESTDAGEN

Rond de feestdagen kan het zijn dat uw afval niet wordt opgehaald op de dagen waarop u het gewend bent. Bekijk hier de informatie voor uw stadsdeel.
Lees meer

VRIJDAG 22 DECEMBER - AMSTERDAM HALVEERT DE KANTORENLEEGSTAND

In drie jaar tijd is de kantorenleegstand in Amsterdam nagenoeg gehalveerd. De leegstand is tussen 2015 en 2017 gedaald van 1,3 miljoen naar 0,6 miljoen vierkante meter. Dit kwam hoofdzakelijk door het transformeren van kantoren naar zo’n 5.000 woningen.

Lees meer

WEEK 52

WOENSDAG 27 DECEMBER - BOB CAMPAGNE FRIS VAN START

De feestdagen komen er weer aan en veel mensen drinken rond deze tijd een borreltje extra. Prima, zolang je niet hoeft te rijden. De gemeenten in de Vervoerregio begrijpen dat het gezellig is, maar willen graag benadrukken dat alcohol en verkeersdeelname niet samengaan. Ga nuchter achter het stuur zitten, of zorg voor een BOB!
Lees meer

DONDERDAG 28 DECEMBER - 500 GESTOLEN FIETSEN TERUGGEVONDEN

Drie soorten leugens bestonden er voor de 19e eeuwse Britse premier Disraeli. Leugens, grove leugens en statistieken. Of je er nu in gelooft of niet, hieronder een paar opvallende feiten en cijfers van afgelopen jaar over Amsterdammers en de stad.
Lees meer

VRIJDAG 29 DECEMBER - EIGEN HAARD BOUWT 130 SOCIALE HUURWONINGEN BIJ STATION SLOTERDIJK

De gemeente Amsterdam en woningcorporatie Eigen Haard hebben een overeenkomst gesloten voor de bouw van 130 sociale huurwoningen in Sloterdijk-Centrum.
Lees meer